Dat Caterham afgelopen weekend racete Abu Dhabi was een hele prestatie, maar nu lijkt ook de definitieve redding voor de onder curatele gestelde renstal dichtbij. Er is namelijk een serieuze koper gevonden, meldt curator Finbarr O’Connell.

“Ik ben in gesprek met iemand die de renstal echt in de komende maand over wil nemen”, zegt de Ier, momenteel in zijn rol als curator interim-teambaas van het team uit Leafield. “De koper wil het team overnemen zoals het is – met dezelfde mensen en dezelfde infrastructuur”, weet O’Connell verder. “Dat zou voor mij een droomresultaat zijn, echt fantastisch.”

Wie de koper precies is, mag O’Connell niet onthullen. Wel gaat het volgens de curator om “iemand met banden met Formule 1.” Er is haast geboden bij de verkoop, maar dat zou met deze koper geen probleem moeten zijn, gelooft hij: “Het is iemand die net als ik weet dat het team kopje onder gaat als we niet snel iets doen.”

O’Connell is blij dat de koper het Formule 1-wereldje kent. “Het is een groot risico als je in gesprek gaat met mensen die niet weten hoe de sport werkt. Maar deze koper weet dat wel, en hij wil het echt doen”, vertelt de curator. “Het is een geloofwaardige partij, met gedegen financiële ondersteuning. Als het doorgaat, maken we zo snel mogelijk iets bekend.”

Abu Dhabi

Nog geen twee weken geleden werd Caterham door een crowdfundingactie van de dood gered, zodat het team deel kon nemen aan de Grand Prix van Abu Dhabi. Daar is het team nu nog steeds: het komt in actie tijdens de testsessie die voor vandaag en morgen op het programma staat. Achter het stuur van de CT05 kruipt Will Stevens, die afgelopen weekend zijn Formule 1-debuut maakte.