*

Verschoor stroomt door naar Formule Renault 2.0

Daan de Geus

Daan de Geus

18 januari 2017 12:58

Verschoor stroomt door naar Formule Renault 2.0
Red Bull Racing

Het Nederlandse Red Bull-talent Richard Verschoor rijdt komend seizoen in de Formule Renault 2.0 Eurocup. Verschoor maakt zo de overstap uit de Formule 4.

In de Formule 4 was Verschoor vorig jaar heer en meester in zowel het Noord-Europees als Spaans kampioenschap. De nu zestienjarige coureur wist in die beide klassen de titel te pakken.

Verschoor, die daarnaast ook races reed in de Italiaanse en Duitse Formule 4-kampioenschappen, maakt dit seizoen echter de overstap naar de Formule Renault 2.0, zo heeft Red Bull bekendgemaakt.

In de Formule Renault zal Verschoor wederom met steun van Red Bull uitkomen voor het Nederlandse MP Motorsport, waarvoor hij in 2016 in de Noord-Europese en Spaanse Formule 4 reed.

“Het is een logische volgende stap in mijn carrière”, meent Verschoor. “Formule 4 met MP en de KNAF is een goede beslissing geweest voor mijn debuutseizoen in de autosport”. zegt hij over 2016.

“Ik heb me er geweldig mee in de kijker gereden en het was daarom snel duidelijk wat ik in 2017 ging doen. In overleg met Red Bull heb ik opnieuw voor MP gekozen. Ik heb veel vertrouwen in het team.”

Verschoor heeft deze winter naar eigen zeggen ‘genoeg testkilometers gemaakt’ met de Formule Renault 2.0-bolide en mikt voor komend seizoen dan ook op de titel.

De Nederlander is dus ambitieus, maar ook realistisch: “Ik besef wel dat het dubbel lastig wordt tegen jongens die al in hun tweede of derde seizoen in de Formule Renault zitten.”

Momenteel racet Verschoor in Nieuw-Zeeland, in de Toyota Racing Series. Na het eerste raceweekend gaat het Red Bull-talent daar aan de leiding in de stand.

Verschoor in Red Bull-kleuren in actie in de Toyota Racing Series in Nieuw-Zeeland.

De Formule Renault Eurocup begint in het weekend van 21 t/m 23 april en telt tien raceweekends. Bij MP Motorsport krijgt Verschoor een ander Red Bull-talent als teamgenoot: Neil Verhagen.

Verhagen heeft weliswaar Nederlandse roots, maar is een Amerikaan. Hij is een nieuwkomer in het opleidingsprogramma van de energiedrankfabrikant.

De Fransman Pierre Gasly, die afgelopen jaar de GP2 won, maakt ook nog altijd deel uit van het Red Bull Junior Team. Hij gaat volgend jaar in Japan Super Formula rijden. Voor welk team is nog niet bekend.