Richard Verschoor heeft op dominante wijze de feature race van de Formule 2 op de Red Bull Ring gewonnen. De Nederlander gokte het op de slicks terwijl de baan nog op sommige plekken nat was, maar die gok pakte dus zeer goed uit.

Het had ’s nachts geregend in Spielberg en dat leverde verraderlijke omstandigheden op. De Formule 3 reed op een natte baan, maar toen de Formule 2-race op het punt van beginnen stond was de baan al een stuk droger.

Meerdere coureurs speelden het op safe door de regenband eronder te zetten, maar Richard Verschoor gokte direct op de slicks. Na een safetycarfase vloog Verschoor op de droge baan langs de een na de andere coureur en nam hij uiteindelijk zelfs de leiding over terwijl meerdere coureurs vroeg naar binnen moesten komen om de regenbanden weer in te wisselen voor slicks.

De Trident-coureur kon vervolgens makkelijk wegrijden van Red Bull-junior Jehan Daruvala en oude bekende Roberto Merhi, die in 2015 nog namens Manor in de Formule 1 reed maar weer als coureur in de formule-auto stapte. Die twee streden lange tijd om de tweede positie, waarbij Daruvala door een tijdstraf voor Merhi aan het langste eind trok. Verschoor kwam met een ruime voorsprong als eerste over de streep.

Hij moest zijn Trident wel naast de baan parkeren en kwam per Medical Car terug naar de pits. Op het podium klonk het Wilhelmus voor de coureur uit Benschop. “We namen één minuut van tevoren de gok op de slicks”, legt de lachende Verschoor na de race uit. “Ik zei tegen het team dat we het risico moesten nemen. Het team heeft me vandaag de perfecte auto gegeven, we lagen op rails.”

Het is voor Verschoor de tweede zege van het seizoen, nadat hij begin dit jaar de sprintrace in Bahrein op zijn naam schreef. Dit smaakt voor de Formule 2-coureur naar meer. “We hebben nog veel races te gaan, als de auto net zo goed is als vandaag weet ik zeker dat we dit seizoen nog wat overwinningen zullen behalen”, aldus Verschoor.