Max Verstappen blijft loyaal aan het team van Red Bull. De Nederlander wil zijn contract uitdienen en is niet van plan om voortijdig van werkgever te wisselen.

Het seizoen valt voor Max Verstappen en Red Bull tot nu toe een beetje tegen. Het gat met Ferrari en Mercedes lijkt nu al onoverbrugbaar. De motor komt vermogen tekort en ook de wegligging van de RB13 is nog niet optimaal. Er wordt daarom gespeculeerd over een mogelijke switch van Verstappen naar een van de andere topteams. Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko zei eerder al dat daar geen sprake van is. Nu spreekt de coureur zich er zelf over uit.

“Ik zit goed bij Red Bull”, zegt hij op zijn website Verstappen.nl. “Het is een superteam om onderdeel van uit te maken. Misschien zijn we op dit moment niet het snelste, maar binnen het team loopt alles gewoon goed. Ik hou me gewoon aan mijn contract.”

Verstappen zegt dat hij pas verder kijkt als het einde van zijn contract nadert, maar dat het daar nu nog te vroeg voor is. “Het is niet waar mijn focus op dit moment ligt”, zegt hij tegen Bild am Sontag. “Ik ben nog jong, maar ik heb niet het doel om de jongste wereldkampioen ooit te worden. Natuurlijk is het een mooie bonus als het lukt, maar voor mij is het belangrijker dat ik alles uit mijn carrière haal.”