Een etmaal na de tumultueuze Grand Prix van Brazilië is Max Verstappen terug in Nederland. De Red Bull-coureur is weer tot rust gekomen, maar blijft teleurgesteld na zijn verloren zege. “Achteraf is het altijd makkelijk vertellen wat anders had gekund.”

Verstappen schoof vanavond aan in Ziggo’s Peptalk om terug te blikken op zijn race. Daar werd uiteraard gesproken over het contact met Esteban Ocon, gisteren in bocht twee. Verstappen verloor er de overwinning door. “Hij probeerde mij terug in te halen terwijl hij een ronde achter ligt”, legt Verstappen uit. “Als dit om plek één en twee gaat, dan kan het als race incident gebeuren. Maar het is niet zo vaak voorgekomen dat je geraakt wordt door een achterblijver.”

Hoe kijkt Verstappen er zelf op terug? “Ik was mijn banden natuurlijk aan het sparen. De race was gelopen en je doet gewoon je eigen ding. Ik zag hem op het rechte stuk komen, hij wilde buitenom dus ik verdedigde de binnenkant. Daarna reken je er eigenlijk niet meer op.” Na de schade was Verstappen blij dat hij zijn weg kon vervolgen. De overwinning kwam niet meer in het zicht. “Omdat mijn vloer zo ernstig beschadigd was. Ik dacht zelfs dat het klaar was.”

“Achteraf is het altijd makkelijk vertellen wat anders had gekund”, aldus Verstappen. “Wat moet je dan? Ik ben niet met een achterblijver aan het racen. Natuurlijk mag je jezelf unlappen, maar zonder risico. Dit was zeker niet zonder risico.”

Over het duwtje met Ocon wil de Nederlander niet al te veel meer kwijt. “Ik wilde naar hem toe gaan en vragen: ‘wat was er aan de hand?’ Toen zei hij: ‘ik was sneller dan jou’, met zo’n grijns. Hij zei niet eens sorry.” De taakstraf zit hem ook niet dwars. “We hebben zes maanden de tijd, dat is nog wel even. Je kunt er toch niks meer aan veranderen.”

De aanwezigheid van Verstappen was niet het enige gespreksonderwerp bij Peptalk. Ziggo maakte tevens bekend dat het de uitzendrechten voor de Formule 1 behouden heeft. De Formule 1 is dus in ieder geval tot en met 2021 te zien bij Ziggo Sport.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.