Max Verstappen heeft de zesde tijd geklokt in de laatste vrije training voor de Grand Prix van Duitsland.

Max Verstappen komt zeker voor Red Bull-begrippen al vroeg de baan op in de derde vrije training. Hij noteert een lage 1:17 en moet daarmee alleen de Williams-coureurs Valtteri Bottas en Felipe Massa voor zich dulden. Zij zetten hun tijd echter op de zachtere bandensoort.

Sebastian Vettel en beide Mercedessen dringen Verstappen terug naar de zesde plaats. Teamgenoot Daniel Ricciardo, die bezig is aan zijn 100e Grand Prix-weekend is dan nog niet in actie geweest, behalve om hapjes uit te delen aan zijn monteurs in de pitbox.

Halverwege de sessie begint Verstappen aan zijn tweede run van de dag, nu ook op de supersofts. Hij verbetert zich met bijna een seconde en klimt daarmee naar de derde plaats, op slechts een paar honderdsten van Rosberg en drie tienden van Hamilton. De Ferrari’s moeten een kwart tel toegeven op Verstappen.

Vettel verwijst Verstappen terug naar de vierde plaats en even later duikt ook Räikkönen onder zijn tijd. Ricciardo is inmiddels ook aan zijn training begonnen, maar rijdt nog op softs. Verstappen gaat weer naar buiten op een gebruikt setje supersofts. Ricciardo doet nog wel een run op de superzachte banden en stijgt daarmee met stip naar de derde plek, op een tiende van Rosberg.