Red Bull verwacht aankomend weekend niet de nare smaak van Singapore meteen weg te kunnen spoelen. Vooral de rechte stukken worden gevreesd: “Ferrari was sterk in Singapore en de rechte einden zullen ze goed liggen.”

De podiumplek van Verstappen werd binnengehaald op tactiek maar de teneur was wel dat Red Bull was tekort gekomen in de Aziatische metropool. “Ik was blij om op het podium te staan, het team nam een paar goede strategische beslissingen in de race. Maar ik kijk wel uit naar Sotsji waar er meer mogelijkheden zijn om in te halen. De layout is niet fantastisch voor ons maar het is een unieke baan met vooral bochten van 90 graden.”

Lees ook: Verstappen tevreden met derde plek: ‘Alles ging eigenlijk heel goed’

Verstappen doelt dus op de unieke karakteristieken van de baan, vlak en dezelfde soort bochten. “Als je er één goed onder de knie hebt, moet je de rest van de 18 bochten ook aankunnen”, grapt teamgenoot Alexander Albon, vorig jaar nog zegevierend in Rusland. “Dat was mijn eerste race hier met de F2. Ik won dus het is wel een baan waar ik het naar mijn zin heb, het is leuk om ergens te racen waar je al een keer bent geweest. Ik ben steeds meer op mijn gemak in de auto en heb het naar mijn zin in het team.”

Vorig jaar begon Verstappen de race achterin het veld door een gridstraf en ging hij als een mes door de boter naar voren. “Het is altijd een uitdaging om op hoge snelheid alles uit de auto te halen bij het aanremmen voor de lage snelheidsbochten. Het is vrij vlak en je kan snel zien of de baan zich goed houdt in de meer uitdagende bochten. Ik heb wel een paar ideeën om de problemen van het afgelopen weekend op te lossen, dan kunnen we het hopelijk beter doen in Rusland.”

Lees ook: Vettel en Verstappen tegen kwalificatieraces met omgekeerde startgrid: ‘Complete bullshit’