Over iets meer dan een maand verschijnt de nieuwe game F1 Manager 2022. Net als in de gebruikelijke Formule 1-game hebben alle coureurs een beoordeling gekregen, waarbij Max Verstappen en Lewis Hamilton de hoogste beoordeling hebben gekregen.

In F1 Manager 2022 wordt de speler in de schoenen van de teambaas van een Formule 1-team gezet. Het gaat dan niet alleen om het managen van je coureurs, maar ook om de ontwikkeling van de bolide en de uitdaging om binnen het budgetplafond te blijven.

De speler kan ervoor kiezen om met ervaren coureurs het seizoen aan te vangen, of op de volle Haas-toer te gaan door twee rookies in de auto te zetten, zoals zij vorig jaar deden. Wie met de hoogst beoordeelde coureur aan de slag wil, moet voor zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton of regerend wereldkampioen Max Verstappen gaan. Zij hebben allebei een beoordeling van 90 gekregen, waarmee zij Charles Leclerc (88) achter zich laten.

Lees ook: Video: Trailer van nieuwe game F1 Manager 2022

De teamgenoten van Verstappen en Leclerc, Sergio Pérez en Carlos Sainz, hebben allebei een beoordeling van 87 gekregen. Hamiltons teamgenoot George Russell moet het, net als Lando Norris, met een beoordeling van 86 doen. Slechts vier Formule 1-coureurs hebben een lagere rating dan 80 gekregen: Lance Stroll (79), Yuki Tsunoda (77), Mick Schumacher (76) en Nicholas Latifi (73). De volledige lijst is onderaan het bericht te vinden.

(Tekst loopt door onder de foto)

In F1 Manager 2022 kan er niet alleen gekozen worden voor Formule 1-coureurs als Verstappen en Hamilton, maar ook Formule 2- en Formule 3-coureurs én de reservecoureurs van de Formule 1-teams. Zij kunnen flink doorgroeien in de game, waardoor het de gok waard is om het jonge talent de kans te geven.

Opvallend is daarbij dat Mercedes-reserve Nyck de Vries een hogere beoordeling (74) heeft gekregen dan Latifi. Antonio Giovinazzi (78) is de best beoordeelde reserve, gevolgd door Nico Hülkenberg (76) terwijl Pietro Fittipaldi en Jack Aitken (66) de laagste beoordeling krijgen. De volledige lijst met beoordelingen is hier te vinden.

F1 Manager 2022 verschijnt op 30 augustus. Fans die niet kunnen wachten kunnen – mits zij de game digitaal pre-orderen – al op 25 augustus aan de slag. De game zal beschikbaar zijn op Playstation 4, Playstation 5, Xbox Series X/S, Xbox One en PC.

De volledige lijst met beoordelingen van de Formule 1-coureurs:

CoureurBeoordeling
Lewis Hamilton90
Max Verstappen90
Charles Leclerc88
Sergio Pérez87
Carlos Sainz87
Valtteri Bottas87
George Russell86
Lando Norris86
Fernando Alonso85
Esteban Ocon85
Daniel Ricciardo84
Pierre Gasly84
Sebastian Vettel82
Kevin Magnussen80
Alexander Albon80
Lance Stroll79
Guanyu Zhou79
Yuki Tsunoda77
Mick Schumacher76
Nicholas Latifi73