In Monaco maakte Max Verstappen zijn eerste grote crash mee. De Nederlander zegt een week later dat hij van het incident geleerd heeft. De jonge coureur richt zijn blik volledig op de volgende race, in Canada.

“Ik heb ervan geleerd dat zoiets niet nog eens mag gebeuren”, zei Verstappen zondag op het circuit van Spa-Francorchamps, waar hij een demonstratie in een oude Red Bull-bolide gaf. “Ik heb het ongeluk een paar keer teruggekeken. Het was een flinke klap, sowieso mijn grootste. Ik ben blij dat ik er heelhuids vanaf gekomen ben.”

Te lang wil de Toro Rosso-coureur echter niet bij het akkefietje blijven hangen. “Dat soort dingen gebeuren nou eenmaal, ze horen bij autoracen”, weet hij. “Het is nu tijd om verder te gaan, en me te focussen op de race volgend weekend in Canada.”

Canada

Verstappen begint dat raceweekend met een handicap: hij kreeg van de racestewards naar aanleiding van de crash in Monaco vijf plaatsen gridstaf. Mogelijk komen er daar nog tien bij, als de Nederlander besluit een vijfde nieuwe Renault achterin zijn bolide te plaatsen.

De Franse motorbouwer kondigde maandag aan een update te introduceren die een einde moet maken aan de betrouwbaarheidsproblemen die Verstappen en zijn collega’s vanaf het begin van het seizoen plagen.

Verstappen heeft fysiek in elk geval geen last meer van zijn klapper. “Ik heb zelfs nog een dagje gekart, dus dat zit wel goed”, vertelt hij. De Limburger vertrouwt erop dat hij er op het snelle Circuit Gilles Villeneuve weer goed bij zit: “Het wordt een uitdagende race voor ons met al die lange rechte stukken, maar toch denk ik dat we goed voor de dag kunnen komen. Ik kijk ernaar uit.”