Max Verstappen is redelijk tevreden na de vrijdagtrainingen in Austin. De Nederlandse Red Bull-coureur sloot zijn werkdag in Amerika als derde af.

Verstappen deed dat op iets meer dan drie tienden van snelste man Lewis Hamilton. Het was een wat aparte dag op het Circuit of the Americas, waar het niet alleen koud was, maar de baan ook hobbeliger bleek dan gedacht.

Verstappens Red Bull ging volgens de aanstaand jubilaris – hij rijdt zondag zijn honderdste Grand Prix – echter goed om met de hobbels en hij wist zijn stuiterende en steigerende stier zelf ook goed onder controle te houden.

Max Verstappen in actie in Austin in de trainingen voor de GP van Amerika.

“De baan was heel bumpy, maar onze auto gaat niet slecht over de hobbels, dus dat is fijn”, verhaalt Verstappen. “Voor de afstelling is het misschien wel wat anders met die hobbels, maar dat is voor iedereen zo. Bij het aanremmen voor bocht zit een enorme kuil van een halve meter, dat is echt heel veel. Van 8 naar 9 zit een grote, eigenlijk is het te extreem. Het is in ieder geval niet comfortabel.”

“Door de kou was de baan vandaag ook snel”, haalt Verstappen aan, met Hamilton die in VT2 maar een seconde van de poletijd van vorig jaar af zat.

Lees ook: VT2: Hamilton top in Texas, Verstappen volgt op P3

Verstappen eindigde, net als Ferrari’s Charles Leclerc, die tweede was, op zo’n drie tienden van Hamilton in de tweede training. “Ik zie niet veel verschil hier met de andere teams”, constateert hij. “Onze long runs waren wel oké, maar nog niet perfect. Daar moeten we dus nog wat aan werken.”

“Het was niet slecht vandaag”, resumeert hij, na een vrijdag waarop hij het snelste was in VT1. Dat Mercedes en Ferrari er uiteindelijk voor zat, was geen verrassing. “Dat hadden we al verwacht, maar twee á drie tienden erachter is niet slecht. Positief, dus, al hebben we nog wat werk te doen en moeten we in de long runs dus nog tijd vinden.”

Lees ook: VT1: Verstappen snelste op ‘hobbelig’ COTA