Lewis Hamilton heeft zich tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Amerika aan het front gemeld en nam gelijk afstand van de rest: de Mercedes-rijder was drie tienden los van het veld.

De auto’s stuiterden op het Circuit of the Americas alsof ze voor een rodeo rondjes reden over een Texaanse ranch, waarbij Hamilton zijn bolide het best in het juiste spoor hield. De Brit, slechts achtste in VT1, had aan 1:33.232 genoeg voor een rondje over de hobbelige 5,5 kilometer lange omloop, Charles Leclerc was tweede op 0.301 seconde.

Max Verstappen (Red Bull) reed de derde tijd, 0.014 achter Leclerc en 0.315 achter Hamilton. Van Verstappen naar nummer vier Sebastian Vettel zat weer een gaatje van drie tienden. Mercedes’ Valtteri Bottas – dit weekend vechtend voor zijn laatste, kleine kans op de titel – kreeg de vijfde tijd op de klokken. Red Bulls Alexander Albon was zesde.

Lees ook: VT1: Verstappen snelste op ‘hobbelig’ COTA

Romain Grosjean (Haas) crashte op het Circuit the Americas in Austin, Texas.

Op een crash van Romain Grosjean in het begin na, voltrok de sessie zich zonder grote problemen. Grosjeans Haas’ bokte in de snelle S-bochten en de Fransman schoof met aardige snelheid met een spin van de baan, wat zijn voorvleugel en voorwielophanging niet overleefden. Het betekende een korte rode vlag.

Alfa Romeo’s Antonio Giovinazzi leek later een herhaling van Grosjeans klapper uit te voeren, maar het bleef bij een spin zonder grote gevolgen. Vettel stond ook nog even achterstevoren. Helemaal op het eind botsten Lance Stroll en Carlos Sainz nog bijna, maar dat liep net goed af. Het bleef hoe dan ook flink hobbelen op de bumpy baan, terwijl ook de nodige rondetijden geschrapt werden voor het overschrijden van de track limits.

Lees ook: De manieren waarop Hamilton in Amerika zijn zesde wereldtitel kan pakken