Max Verstappen hoopt dat zijn poleposition voor de sprintrace op de Red Bull Ring een voorbode is voor een sterk sprintweekend op het circuit van zijn werkgever. “Normaal is de kwalificatie immers niet ons sterkste punt.”

Verstappen trok de kwalificatie in het beslissende deel, Q3, naar zich toe. In Q1 en Q2 was Ferrari-coureur en titelrivaal Charles Leclerc het snelst, maar in de derde heat pakte Verstappen P1. Het was overigens wel een Q3 die uit drie delen bestond, na twee rode vlaggen voor crashes van de Mercedes-coureurs.

Lees ook: Hamilton door deel van oranjelegioen op gejuich ‘getrakteerd’ na crash in kwalificatie

“Het was daardoor erg lang wachten tussen mijn twee runs“, vertelt Verstappen. “Dat is nooit top als je in je ritme zit en gewoon wil doorgaan. Ondertussen veranderen de baantemperatuur en wind immers ook wat.”

“Het was sowieso heel close op deze uitdagende baan”, verwijst Verstappen naar de slechts tien bochten tellende Red Bull Ring. “Dat zijn er niet veel, maar je moet ze dus allemaal goed doen en een fout is snel gemaakt. Ik ben daardoor heel blij met de pole, al staan er zaterdag en zondag pas punten op het spel.”

Voor de sprintrace van zaterdag – een derde van de lengte van het zondagse hoofdnummer – hoopt Verstappen op een goede start, zonder incidenten. “Bij de start en daarna kan van alles gebeuren, maar ik heb er vertrouwen in.”

“Ik denk dat we een geweldige auto hebben”, laat Verstappen daar echter geen twijfel over bestaan, “normaal is de kwalificatie immers niet ons sterkste punt.” Verstappen weet zich verder verzekerd van de steun van tienduizenden landgenoten. “Geweldig om al dat oranje hier te zien. Dat zorgt voor een lach op mijn gezicht. Hopelijk kunnen we er een geweldig weekend van maken.”

Lees ook: Verstappen op valreep naar poleposition voor sprintrace in hectische kwalificatie op Red Bull Ring