Max Verstappen mag zich na afloop van de Grand Prix van België wederom één van de smaakmakers van de race noemen, niet in de laatste plaats vanwege een handvol gewaagde acties.

Max Verstappen ving de race aan vanaf de achttiende startplaats. Na een wat moeizame start wist de Nederlander al snel naar de weg naar voren te vinden. Het leverde hem uiteindelijk de achtste plaats op. Op weg daarnaartoe trakteerde hij het publiek op enkele fraaie manoeuvres. Na afloop werd Verstappen opgevangen door de BBC en gevraagd naar hoe hij de acties op onder andere Felipe Nasr, wie hij buitenom in Blanchimont probeerde te passeren, beleefde.

“Het was een wat riskante actie op Felipe Nasr, maar in de wetenschap dat er een uitloopstrook ligt, wilde ik het gewoon proberen. Ik raakte daarbij even naast de baan, maar haalde vervolgens gelukkig de volgende bocht gewoon”, aldus Verstappen die de klus uiteindelijk enkele honderden meters verderop in Busstop-chicane alsnog klaarde.

In de rommelige slotfase van de race leek het erop dat Verstappen nog aansprak kon maken op de zevende of zelfs zesde plaats. Het voordeel van een derde pitstop en dus versere, zachte banden bracht de Nederlander tot aan de staart van een groepje coureurs, waarvan Kimi Räikkönen het eerste slachtoffer had moeten zijn.

Het was ook Verstappen niet ontgaan dat de mannen voor hem het moeilijk hadden op de oudere mediums: “Ik kwam heel snel dichterbij en wilde heel graag iets proberen. Ik ging voorbij aan Kimi, maar Felipe Massa reed daar weer vlak voor. Ik verloor veel downforce achter de Williams, waarna ik de wielen blokkeerde en op het kunstgras terecht kwam.”

Gevraagd naar of hij uitkijkt naar de volgende race op het circuit in Monza, grapt hij: “Hè nee, daar heb ik totaal geen zin in”, om daar vervolgens aan toe te voegen dat hij het wel degelijk ‘een mooie baan vindt’: “Ik rij er graag en ook daar is er, evenals vandaag, van alles mogelijk.”