Max Verstappen is klaar met de technische problemen die hem dit jaar al in vijf races hebben getroffen. ‘Dit mag niet voor een topteam’, zei de Nederlander.

In de achtste ronde moest Verstappen zijn Red Bull aan de kant zetten, nadat zijn auto plotseling alle snelheid had verloren. “Ik had geen vermogen meer”, zei hij tegen Ziggo Sport. Verstappen veranderde nog wat instellingen op zijn stuur, maar dat mocht niet baten. “Het was waarschijnlijk de motor.”

Een drama, vindt Verstappen. “Ik ben enorm teleurgesteld. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor de fans. Die kopen een duur ticket en dan val je na acht ronden uit.”

Het was al de vijfde keer dit jaar dat Verstappen uitviel door mechanische pech. “Je kunt zeggen dat ik gewoon geen geluk heb, maar dit is geen pech meer. Dit is gewoon slecht. Dit mag niet voor een topteam”, aldus de negentienjarige coureur.

Ook volgende week in Monza ‘wordt het weer helemaal niks’, denkt Verstappen. Op dat circuit is motorvermogen belangrijk. Naast betrouwbaarheid, ontbreekt het de Renault-motor ook daaraan. Verstappens motivatie wordt er niet beter op: “Ik houd dit niet lang meer vol.”