De tweede vrije training in Oostenrijk kwam voor Max Verstappen met een schuiver ten einde. De Nederlander verloor in de laatste bocht de controle en raakte met de achterkant van zijn Red Bull de barrière.

“Ik verloor grip aan de achterkant en toen verloor ik de achterkant”, zegt Verstappen, uiteindelijk als negende geklasseerd, na zijn crash net na het eerste halfuur van de sessie.

Lees ook: VT2: Leclerc snelste na sessie vol schuivers, veel schade voor Verstappen en Bottas

Verstappen spreekt daarbij van ‘lastige omstandigheden’. “Ik klaagde elke ronde over de wind, want er waren echt windvlagen. Soms van voren, andere keren van achter. Het ‘duwde’ je echt. Toen kwam ik bij de laatste bocht, daar halverwege – waar je hem echt niet wil verliezen – verloor ik ‘m.”

“Nooit leuk”, zegt Verstappen over de crash en schade. Hoe groot de schade is, kan hij nog niet zeggen. “Maar we hebben genoeg reserveonderdelen.” Verstappen ontloopt wel een gridstraf voor een versnellingsbakwissel, want hij reed met een oude versnellingsbak.

Ondanks de crash kan Verstappen tevreden zijn over het tempo van zijn Red Bull op de eigen Ring: “Het was oké. We zijn redelijk competitief. Natuurlijk, je wil het altijd beter doen, maar mijn rondjes zagen er vrij goed uit. Ik had nog wat verkeer in m’n snelste rondje, dus we zitten dichterbij dan op de tijdenlijst. Ik ben blij met hoe de auto het doet, al moeten we nog wel wat vinden in sommige bochten en op de rechte stukken.”

Lees ook: VT1 Hamilton blijft Vettel voor, Verstappen vijfde