De tweede vrije training van de dag werd als snelste afgesloten door Charles Leclerc maar het verhaal van de sessie waren de schuivers van Max Verstappen en Valtteri Bottas.  Zowel de Red Bull als de Mercedes liepen daarbij behoorlijk schade op. 

De bochten 9 en 10 waren al het onderwerp van gesprek vandaag. ’s Ochtends werden er meerdere voorvleugels stuk gereden op de hoge kerbs aan de uiteinden van Rindt en Cashback World zoals de laatste bocht van de Red Bull Ring heet. In het begin van de tweede vrije training kwamen onder meer Valtteri Bottas, Lewis Hamilton en Antonio Giovinazzi buiten de lijnen terecht. Ook Lance Stroll maakte een uitstapje en leek daarbij ook lichte schade op te lopen.

Foto: Motorsport Images

Met de kont in de muur
Met iets minder dan een uur te gaan was Max Verstappen het volgende slachtoffer van de snelle bochtencombinatie. De Nederlander maakte het alleen iets bonter dan zijn voorgangers. Die wisten de muur nog te ontwijken maar Verstappen parkeerde zijn auto met de achterkant in de muur. Volgens teambaas Christian Horner werd raakte de RB15 uit balans door een windvlaag.

Lees ook: VT1: Hamilton blijft Vettel voor, Verstappen vijfde

Een harde klap was het niet maar het leek hard genoeg om de kwetsbare achterkant van de RB15 behoorlijk te beschadigen. “Die versnellingsbak is alleen voor de vrijdag, dus daar zal hij de rest van het weekend geen last van hebben”, zei Horner.

Foto: Motorsport Images

Niet lang daarna was er de volgende neutralisatie van de sessie. Valtteri Bottas verloor zijn Mercedes bij het uitkomen van Pirelli, bocht 6. Hij probeerde de tankslapper nog op te vangen maar schoot daardoor hard rechtdoor de muur in. Sebastian Vettel leek kort daarna in bocht 9 door eenzelfde soort windvlaag getroffen te worden als Verstappen. De Duitser werd echter gered door de grindbak en bleef schade bespaard.

Er werden ook nog tijden neergezet, Charles Leclerc eindigde bovenaan met een 1.05.086. Bottas had net een snel rondje staan dat 0.331 langzamer was, Pierre Gasly gaf 0.401 toe op Leclerc en was een fractie sneller dan Lewis Hamilton en Carlos Sainz.