Davide Valsecchi, voormalig GP2-kampioen en tegenwoordig analist van Sky Sports Italia, denkt dat alleen Max Verstappen Lewis Hamilton kan verslaan. “Het is doodzonde dat Max geen kampioensauto heeft. Nu is Hamilton onverslaanbaar.”

In gesprek met FORMULE 1 omschrijft Valsecchi Verstappen als een coureur die ‘in alles extreem is’. “Hij is extreem jong, extreem goed en extreem arrogant. Hoewel, arrogant is misschien niet het goede woord”, corrigeert Valsecchi zichzelf. “Hij heeft extreem veel zelfvertrouwen: ik ben de beste, fuck you. Daar hou ik van.” Volgens Valsecchi weet Verstappen wat hij wil. “Max is een killer, altijd agressief en bloedsnel. Dat heb je nodig om kampioen te worden.”

Van de huidige coureurs is Verstappen volgens Valsecchi de enige die het Hamilton – die op zijn vijfde wereldtitel afstevent – écht lastig kan maken. “In mijn optiek is Verstappen de enige die Hamilton kan verslaan. Hij kan paniek in Lewis’ hoofd veroorzaken. Het is doodzonde dat Max geen kampioensauto heeft. Nu is Hamilton onverslaanbaar, doordat hij geen concurrentie heeft. Max is veel beter dan Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen en Valtteri Bottas.”

Als Valsecchi het bij een topteam – lees: Mercedes of Ferrari – voor het zeggen had, zou hij het dus wel weten. “Als ik Mercedes was, zou ik Verstappen contracteren als opvolger van Hamilton: de ene wereldkampioen gaat en de andere komt. Perfect toch? En als ik Ferrari was en Mercedes wil uitdagen, zou ik Verstappen meteen halen. Alleen bepaal ik dat helaas niet.”

In het nieuwste magazine van FORMULE 1, nr. 15, lees je waarom Valsecchi vindt dat de Grand Prix van Monaco een keerpunt was voor Verstappen, waarom Valsecchi denkt dat het vanaf Verstappens entree bij Red Bull ‘klaar was voor Daniel Ricciardo’ bij het team en meer. FORMULE 1 nr. 15 is nu in de winkel te koop of hier te bestellen.