Max Verstappen had er voor aanvang van het weekend in Mexico niet op gerekend, maar heeft na een spannend gevecht toch de poleposition gepakt voor de Grand Prix op het Autódromo Hermanos Rodríguez. “Ik ben het team zeer dankbaar!”

Het klinkt welgemeend, zowel eerst over de boordradio als daarna in interview op het rechte stuk met Paul di Resta: “Ik ben het team zeer dankbaar”, maakt de Nederlander duidelijk. “Ze hebben namelijk hard gepusht, hebben steeds nieuwe onderdelen gebracht en we waren vandaag heel snel.”

Lees ook: Verstappen revancheert zich in Mexico met waanzinnige poleposition

Vrijdag na de vrije trainingen stelde Verstappen nog dat Ferrari te snel was, en het is ook met name op het rechte stuk waarop hij verhaal doet dat de rode bolides ijzersterk zijn. “Dat hebben we de laatste races inderdaad wel gezien, dat ze vooral op de rechte stukken heel snel zijn.” Toch had hij de pole nooit helemaal uit zijn hoofd gezet. “Stiekem hoop je er altijd op. Het voelt hoe dan ook geweldig hier zo terug te slaan en pole te pakken.”

Lees ook: Verstappen tweede in VT2: ‘Ferrari is te snel, ligt mijlenver voor’

Start wordt spannend
Met de rechtelijnraketten van Ferrari achter zich en een zeer lange run van de grid naar de eerste bocht, belooft het hoe dan ook nog wat voor de start. Verstappen kan het weten, want de afgelopen twee jaar was het juist Verstappen die van de tweede startplek kwam en vervolgens in de eerste bocht(en) de leiding pakte.

“Ja, wat dat betreft wordt het nu wel wat anders, hier als eerste in plaats van tweede starten!”, lacht hij. De Red Bull-coureur vertrouwt er echter op dat het hoe dan ook wel goed komt. “We hebben hier een auto die ook goed is in de race. Zelfs al zouden we bij de start een plek verliezen, dan zitten we nog wel goed”, klinkt het zelfverzekerd.

Het enige punt van twijfel lijkt of Verstappens snelste rondetijd uit de kwalificatie blijft staan. Hij zou deze al dan niet onder de gele vlag hebben neergezet, nadat die uit ging na Valtteri Bottas’ crash.

“Ik zag de crash van Valtteri. Of ik van het gas ben gegaan? Zag het er zo uit? We weten allemaal wat een gele vlag betekent. Moeten we het nu echt over veiligheid hebben”, reageert hij. “We zijn Formule 1-coureurs, we weten wat we doen. En als ze mijn ronde afpakken, is dat geen ramp, want mijn eerste Q3-ronde was ook goed genoeg.”

De Grote Prijs van Mexico is zondagavond om 20:10 uur Nederlandse tijd.