Met een flinke dosis zelfvertrouwen reist Max Verstappen deze week af naar Brazilië. Hij heeft een aantal sterke races achter de rug, met een overwinning in Mexico als hoogtepunt. Een herhaling van dat resultaat zal komend weekend lastig worden, al blijft Verstappen optimistisch. “Alles is mogelijk in de race.”

Wie aan Verstappen en de Grand Prix van Brazilië denkt, ziet al snel zijn heroïsche regenrace van 2016 voor zich. Minder mensen herinneren zich de race van vorig jaar: toen eindigde de Nederlander er in droge omstandigheden als vijfde – met ruime achterstand op de top vier.

Verstappen eindigde in 2016 als derde in Brazilië. © Sutton.

“Interlagos past over het algemeen niet zo goed bij onze auto”, geeft Verstappen toe, “maar nadat ik er het podium haalde in 2016 en vorige week won in Mexico, is alles mogelijk in de race. Ik heb daar een aantal geweldige gevechten en inhaalmanoeuvres gehad en ik hoop op weer een spannende race.”

Naast het lokale eten ziet Verstappen nog een ander unicum aan de race in São Paulo: de fans. “De Braziliaanse fans zijn zo luid en omdat de grid zo nauw is, kun je de hoofdtribune horen juichen terwijl je op de startopstelling staat.” Die fans zullen het dit jaar moeten stellen zonder thuiscoureur, omdat Felipe Massa inmiddels met pensioen is.

Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo haalde nog nooit het podium in Brazilië. Toch koestert hij mooie herinneringen aan het land, bijvoorbeeld door de race van 2017. “De sfeer in Brazilië is cool en ik had hier een mooie inhaalrace vorig jaar. Het is een circuit waar je niet zo makkelijk kun inhalen, maar vorig jaar hebben we gezien dat het mogelijk is. Ik kijk ernaar uit om terug te keren.”

Ricciardo haalde in Mexico wederom de finish niet. © Sutton.

“De ronde is redelijk kort en heeft geen hogesnelheidsbochten, maar de laatste jaren ben ik er van gaan houden”, vervolgt de Red Bull-coureur. “Het weer kan hier ook een grote rol spelen in de race, dus laten we hopen dat de actie op de baan net zo leuk is als de sfeer naast de baan.”

Ricciardo hoopt het seizoen goed af te sluiten. Na twee uitvalbeurten op rij snakt de Australiër naar een goed resultaat. “Het spreekt voor zich dat ik ernaar uit kijk om het seizoen met een sterk resultaat af te sluiten. Het team pusht harder dan ooit om dat te bereiken.”