Het was de hitte die Mercedes op de knieën dwong in Oostenrijk, de voorspellingen voor Hockenheim hinten naar een herhaling. En dat is ook Max Verstappen opgevallen: “Het wordt weer een warm weekend, dat is altijd een extra uitdaging en dus leuker.”

Voor wie van plan is naar Duitsland af te reizen, vergeet de zonnebrand niet. Voor woensdag, donderdag en vrijdag staat er dik 30 graden in de voorspellingen met uitschieters boven de 35. Veel bruingebakken Nederlanders dus: “Ik houd wel van de Duitse GP omdat er veel Nederlanders op afkomen om ons te steunen, het is niet al te ver rijden”, weet Verstappen. ”

Lees ook: Horner over Verstappen: ‘Doorrijden met zulke schade, dat is echt ongelofelijk’

“De stadionsectie is echt tof, je rijdt hard naar binnen en dan de hellende bocht met zo goed als geen run-off“, zegt de Nederlander doelend op de Sachs-bocht waar Vettel vorig jaar zijn Ferrari in de muur parkeerde. “Vanaf daar kun je veel tijd winnen in de laatste bochten, als je in de juiste flow zit neem je veel snelheid mee naar het rechte stuk.”

Gezien het weer moeten er kansen liggen voor Red Bull dat sinds de vleugelupdates in Oostenrijk een sprong naar voren heeft gemaakt. “We zijn bezig aan een goede reeks met de ontwikkeling van de auto, het gaat elk weekend beter. Ik kan niet wachten om weer te beginnen.”

(tekst gaat verder onder foto)

Foto: Motorsport Images

Wie ook van het momentum van Red Bull profiteert is Pierre Gasly. De Fransman kende een moeizame eerste negen races maar kon zich in Engeland voor het eerst enigszins meten met de concurrentie. “Ik heb er echt zin in, vooral na het sterke weekend op Silverstone. Ik heb dinsdag nog gereden tijdens de Pirelli-test, nu neem ik even een paar dagen rust en dan ga ik weer hard trainen om in The Beast te rijden!”

Lees ook: Gasly negeerde tot drie keer toe teamorder: ‘Pierre, it’s Christian’

De Hockenheimring van tegenwoordig is een gereduceerde versie van wat ooit een legendarische baan was. “Wat had ik graag gereden op de oude versie, die was nog specialer dan de huidige al is. Maar het is nog steeds een spannende baan als het op racen aankomt. De wedstrijd van vorig jaar was ook redelijk episch, er gebeurde veel. Hockenheim is overigens de enige plek waar er ooit een brandblusser in mijn auto is ontploft.”

Dat gebeurde tijdens een GP2-race in 2016, Gasly werd daarin derde maar werd uit de uitslag geschrapt omdat zijn auto niet voldeed aan de veiligheidsvoorschriften. “Hopelijk gaat het volgende week beter met ons.”