*

Horner over Verstappen: ‘Doorrijden met zulke schade, dat is echt ongelofelijk’

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

14 juli 2019 20:16

Horner over Verstappen: ‘Doorrijden met zulke schade, dat is echt ongelofelijk’
Motorsport Images

Max Verstappen zag een gegarandeerd podium in de Britse Grand Prix door zijn vingers glippen nadat Sebastian Vettel hem van de baan tikte. Toch wist de Nederlander zijn auto naar een vijfde plek te rijden, waarmee hij lof oogst bij zijn teambaas Christian Horner.

Lees ook: Lewis Hamilton wint spectaculaire Britse Grand Prix, Verstappen op P5 na touché met Vettel

© Motorsport images.

Nadat Verstappen volledig in de wolken was na zijn winst van twee weken geleden in Oostenrijk, liet het incident met Vettel hem weer hard terugkeren op aarde. Waar Verstappen zelf vrij gelaten reageert, is teambaas Horner sterker uitgesproken. “Vanuit ons perspectief is het frustrerend”, vertelt hij aan Autosport.

(Tekst gaat door onder de afbeelding)

Verstappen ploegt door het gras. © Motorsport images.

Bij zowel de Nederlander zelf als bij zijn teambaas heerst vooral het gevoel dat er vandaag meer in had gezeten. “Hij deed net een mooie inhaalactie op Vettel. Hij verloor met dit incident een gegarandeerd podium. Welke plek op het podium dat is zullen we echter nooit weten. Hij zou sowieso tweede zijn op de baan (nadat Bottas zijn stop zou maken, red.) en het hing er alleen maar vanaf of Bottas hem dan nog had kunnen inhalen.”

Lees ook: Verstappen gelaten: ‘Ik was zeker derde geworden’

Naast de frustatie is er bij Horner ook bewondering voor de racecraft van Verstappen. “Om door te gaan met die schade, dat was echt ongelofelijk. Hij heeft tenminste de finish gehaald en nog wat punten uit het vuur gesleept”, ziet hij de positieve kant van het verhaal in.

© Motorsport images.

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte (1995) groeide op tijdens het Schumachertijdperk, maar begon de sport pas intensief te volgen na het (eerste) pensioen van zijn jeugdheld. Kwam in 2018 bij FORMULE 1 terecht, waar hij vooral schrijft tijdens de Grand Prix weekenden. Hij is geïnteresseerd in de laatste nieuwtjes en geruchten, achtergrondverhalen, het politieke spel in het miljoenencircus en de roemruchte geschiedenis van de Formule 1. Daarnaast heeft hij belangstelling voor de Formule E, geschiedenis en luchtvaart.