Max Verstappen baalt van het gebrek aan substantiële updates voor zijn Renault-motor en de Nederlander maakt zich in die zin ook al zorgen om volgend jaar.

Over wat hij wil, is de Red Bull-coureur namelijk duidelijk in het programma Peptalk van Ziggo Sport: “Ik wil winnen. Ik denk dat het team dat wel kan. Absoluut. Je ziet ook dat de auto een stuk beter is geworden, maar nu moet het vermogen ook komen.”

Dat is er bij de Renault-motor waar Red Bull mee rijdt immers in mindere mate dan bij de Mercedes en Ferrari. Volgens Verstappen heeft Renault wel beloofd updates te brengen. “Maar eigenlijk is er weinig gekomen dit jaar.”

Veel groots verwacht hij ook niet meer. “Op dit moment, zoals overal te lezen valt, kom er dit jaar niks. Daar maak ik me wel zorgen om”, erkent Verstappen, die het enorm balen noemt en er ook niet gerust op is met oog op 2018: “Ik maak me wel zorgen voor volgend jaar”, stelt hij al.

Dat het met de betrouwbaarheid ook niet best zit, na zijn pijnlijke uitvalbeurt van P2 in Canada, is volgens Verstappen verder evident. “Er moet wel aan gewerkt worden nu”, benadrukt hij.

Verstappen springt uit zijn auto nadat die in Canada met een defecte accu tot stilstand is gekomen.

Op de vraag of materiaalpech ook niet gewoon bij de Formule 1 hoort, aangezien het toch ook een technische sport is, antwoordt Verstappen: “Ja en nee. Alles moet gewoon werken. Je moet races uit kunnen rijden en dan ligt het aan het materiaal op welke positie dat is.”

Na zijn uitvalbeurt in Canada zei Verstappen dat het ‘helemaal ruk is, het hele seizoen al’. Of dat dit een verloren jaar maakt, een seizoen dat dan maar als ervaring opdoen’ omschreven moet worden, vindt hij moeilijk te zeggen. Maar: “We wilden als team voor de titel gaan, maar zitten daar ver vanaf.”