Cyril Abiteboul, teammanager van Renault Sport F1, heeft de geruchten ontkracht dat de upgrade voor de Renault-motor in Bakoe voor significante verandering kan zorgen. De Fransman zegt dat er geen grote update op de planning staat tot aan 2018.

Red Bull loopt achter de feiten aan terwijl ze van links worden ingehaald door Mercedes en van rechts door Ferrari. Dankzij een update in de aerodynamica in Barcelona is de afstand kleiner geworden, maar het is een goede en betrouwbare motor waar ze de grootste behoefte aan hebben. En laat Renault ze dat op dit moment nou net niet kunnen geven.

Vorige week was er nog sprake van dat de Franse motorfabrikant een flinke upgrade klaar had staan voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Maar Abiteboul zegt in een interview met F1 dat de update niet voor gigantische verrassingen zal zorgen. “We werken constant aan kleine verbeteringen en deze nemen we iedere race weer mee. Vorig jaar kwamen we met een upgrade die een enorme impact had op de prestatie’s van de Red Bulls, dat wil niet zeggen dat we dat dit jaar weer kunnen doen. Maar iedereen verwacht dat inmiddels wel van ons.”

Red Bull-teambaas Christian Horner kan inmiddels al grappen maken over de beloofde update van Renault. “We gaan iedere week naar de kerk om te bidden voor een snelle en betrouwbare motor.” Tot nu toe lijken de gebeden van de Brit nog niet verhoord, want Max Verstappen moest zich zondag vroegtijdig uit de race terugtrekken door motorproblemen.

Maar Renault geeft niet op. “Het gaat er nu om te blijven ontwikkelen, er is geen toverspreuk die alles opeens beter maakt. Elke race wordt de motor betrouwbaarder”, verklaart Abiteboul. “De grote update zal volgend jaar pas komen. Dan kunnen we aan de slag met een nieuw concept, dat zal het verschil maken. Maar zoals ik zei, dat komt pas in 2018.”