Waar Max Verstappen in seizoen 4 van de populaire Netflix-documentaireserie Drive to Survive schitterde door afwezigheid zal de wereldkampioen van 2021 ‘meer te zien zijn’ in het komende seizoen, zo geeft de Nederlander zelf aan.

Verstappen kwam amper in beeld nadat hij bekendmaakte niet meer aan de Netflix-serie mee te werken. Hij vond dat het productieteam van de documentaireserie over de Formule 1 te creatief omging met de beelden en op die manier drama creëerde waar er geen sprake was van drama.

Lees ook: Formule 1 en Netflix verlengen samenwerking: seizoen 5 en 6 van Drive to Survive bevestigd

Daarop besloot Formule 1-baas Stefano Domenicali in gesprek te gaan met Verstappen om te zien hoe de Red Bull-coureur toch weer betrokken kan worden bij Drive to Survive. Die gesprekken hebben tot iets positiefs geleid: Verstappen geeft namelijk aan dat hij meer te zien zal zijn in seizoen 5 van de Netflix-serie.

“Ik heb met de leiding van de show gesproken en heb een goed begrip gekregen van wat ze in de toekomst willen doen”, zegt Verstappen in de podcast van Barstool Sports, Pardon My Take. “Vorig jaar was ik er niet echt bij betrokken, er waren een aantal zaken waar ik niet heel blij mee was. Met name het creëren van neppe rivaliteiten tussen coureurs.”

Lees ook: Verstappen: ‘Zal niet van een leien dakje gaan in Silverstone’

“Dat is voor mij een lastige, aangezien de serie wonderen heeft verricht in Amerika”, legt Verstappen uit. “Maar ik denk ook dat ze soms coureurs anders afschilderen dan hoe ze in de werkelijkheid zijn. Dan zeggen mensen ‘oh, deze coureur is een beetje een lul’ of zoiets, terwijl hij dat in het echt niet is”, wijst Verstappen een van zijn grootste kritiekpunten aan.

Voor fans van Verstappen is er uiteindelijk dus goed nieuws. “Voor de toekomst zijn we tot een goede verstandhouding gekomen over hoe we kunnen samenwerken”, geeft de regerend wereldkampioen aan. “Dus ik weet zeker dat je in het volgende seizoen een beetje meer van mij zult zien.”