De Grand Prix van Brazilië is voor Max Verstappen op een teleurstelling uitgelopen. De Nederlander reed weliswaar van de vijfde naar de tweede positie, maar had de overwinning binnen handbereik.

Voor een tweede positie had Max Verstappen vooraf ongetwijfeld getekend, maar na de race van vandaag is het een teleurstelling. Verstappen ging namelijk lange tijd aan de leiding en was onbedreigd op weg naar de zege, tot hij in aanraking kwam met Ocon, een achterblijver. Verstappen spinde en kon door, maar wist de leiding niet meer te heroveren. Hij finishte als tweede, terwijl een stunt mogelijk was in Brazilië.

Verstappen passeert beide Ferrari’s en Bottas in de openingsfase.

Het begon nog zo goed, zondag in Interlagos. Bij de start komt Verstappen goed van zijn plek, waardoor hij direct Kimi Räikkönen voorbij steekt en vierde ligt. De Fin weet die positie diezelfde ronde nog terug te pakken, waardoor Verstappen alsnog als vijfde aan de race begint. De Nederlander rijdt echter op supersoft en de twee Ferrari’s op de hardere soft band. Verstappen heeft dan ook meer tempo en gaat zowel Räikkönen als Vettel – met een gedurfde actie – voorbij.

De Red Bull-coureur rijdt op dat moment virtueel op podiumkoers en heeft Valtteri Bottas voor zijn neus. Verstappen rijdt met DRS langzaam naar Bottas toe en weet hem uiteindelijk in bocht één te passeren, onder luid gejuich van de Braziliaanse fans. Hij rijdt meteen bij de Fin weg en heeft een paar ronden later Hamilton al in het vizier. Als die zijn pitstop maakt, komt Verstappen zelfs aan de leiding te liggen. Daar rijdt hij vijftien ronden lang aan kop, maar hij moet nog stoppen.

Verstappen pit in ronde 36, wisselt naar soft en valt terug naar P3. Hij heeft dan Ricciardo en Hamilton voor zich rijden: zijn teamgenoot moet nog naar binnen, terwijl Hamilton op een hardere band rijdt. Verstappen kan de Brit dus onder druk gaan zetten. Hij rijdt rap naar Hamilton toe en passeert de Mercedes in ronde 40 op het rechte stuk. Hamilton sputtert nog even, maar de Nederlander is hem definitief voorbij.

Verstappen rijdt comfortabel aan de leiding, maar komt dan Ocon tegen.

Verstappen rijdt ontspannen aan de leiding en heeft marge naar Hamilton. Niets lijkt een overwinning in de weg te staan, tot Esteban Ocon op zijn pad komt. Ocon is achterblijver en wil zich op verse banden van een ronde achterstand ontdoen. De Fransman raakt Verstappen in bocht twee, waardoor beide auto’s in de rondte gaan. Verstappen valt terug naar de tweede plek en heeft op dat moment vijf seconden achterstand op Hamilton. Hij kan weer opnieuw beginnen, mét een kapotte vloer. Ocon krijgt een stop-and-go penalty van 10 seconden voor het incident.

Verstappen zet nog flink aan in de laatste twintig ronden, maar vindt geen echte aansluiting meer bij Hamilton. Na 71 ronden finisht hij als tweede met 1,5 seconde achterstand op Hamilton. Een podiumplek, dus, maar wel één met een nare bijsmaak – door Ocon. “Ik hoop voor hem dat ik hem niet kan vinden in de paddock, want dan heeft hij een groot probleem”, klinkt het na afloop van de race over de boordradio.