De coureurs- en constructeurstitel zijn al in handen van Max Verstappen en Red Bull, maar dat betekent niet dat de tweevoudig wereldkampioen minder gedreven is. Ook in Mexico wil de Nederlander voor de zege gaan in de hoop de rest van het seizoen nog competitief te blijven.

Verstappen schreef zeven van de afgelopen acht races op zijn naam en evenaarde in de Verenigde Staten het record van Michael Schumacher en Sebastian Vettel met zijn dertiende zege van het seizoen. Ook op het Circuit of the Americas, waar hij het na een dramatische pitstop niet cadeau kreeg, won de tweevoudig wereldkampioen.

Na Austin is het deze week weer tijd voor de Grand Prix van Mexico. Verstappen gaat de race op het Autódromo Hermanos Rodríguez, waar hij al drie keer zegevierde, vol vertrouwen tegemoet. “Ik kijk ernaar uit om terug te keren in Mexico”, blikt Verstappen vooruit. “We hebben als team altijd heel goed gepresteerd in Mexico. Het was natuurlijk ongelooflijk om daar vorig jaar te winnen en we hopen dit jaar hetzelfde te kunnen presteren.”

Lees ook: Pérez wil zege in Mexico niet cadeau krijgen van Verstappen

Het thuispubliek zal uiteraard massaal Sergio Pérez naar de zege juichen, maar Verstappen weet dat er ook genoeg steun is voor het team zelf. “Het is altijd mooi om alle Red Bull-fans op de tribunes te zien. Ze zijn zo gepassioneerd en er is altijd veel support voor Checo, dat is geweldig om te zien.”

De Grand Prix van Mexico is de twintigste race van het seizoen, waarna er nog maar twee te gaan zijn. Spanning om de wereldtitels is er niet meer, aangezien Verstappen en Red Bull die al hebben veroverd. Maar dat betekent niet dat Verstappen minder gedreven is om te winnen. “We hebben de constructeurstitel en het coureurskampioenschap veiliggesteld, maar we zijn hier om te winnen. We zullen blijven pushen en er alles aan doen om de rest van het seizoen competitief te blijven”, aldus de Nederlander.

Foto: Getty Images