Max Verstappen won in Mexico zijn vijfde race en hij won de Mexicaanse Grand Prix voor de tweede maal op rij. Gisteren droop de teleurstelling nog van zijn gezicht nadat de pole voor zijn neus was weggegrepen door teamgenoot Daniel Ricciardo. Na de race was hier echter niets meer van te zien.

Het hele weekend was Verstappen de snelste, behalve tijdens de belangrijkste tijdtraining gisteren: de kwalificatie. Nadat Daniel Ricciardo er op het laatste moment met de pole vandoor ging, stond het gezicht van Verstappen gisteren dan ook op onweer. Tijdens de persconferentie lichtte hij zijn teleurstelling toe. “Die frustratie was niet om het missen van pole, maar omdat ik geen optimaal pakket had. In de kwalificatie wil je optimaliseren, niet dat je met de auto moet worstelen. Althans, de auto… Die deed gister wat ie moest doen – de motor niet.”

Verstappen gaf aan dat hij de teleurstelling van de gemiste pole de hele avond heeft vastgehouden. “Ik heb niet goed geslapen, maar twee of drie uur. Ik heb over alle scenario’s nagedacht. Ook over wat er mis ging met de motor en hoe je dat beter voor elkaar kan krijgen. Je wilt meteen in die auto zitten” Ook voor de race was Verstappen nog boos: “Er was na gisteren maar één mogelijkheid: winnen.”

‘Geweldig’

Na de race was de teleurstelling gesmolten als sneeuw voor de zon. “Geweldig”, was zijn eerste reactie. Over de race zelf zegt hij: “De start was heel belangrijk. Daarna sprongen we de hele race goed om met de banden en kon ik mijn eigen race rijden. Een beetje zoals hier vorig jaar ook al het geval was. Ik matchte de pace van de jongens achter me. Toen Seb harder ging, deed ik dat ook. We hebben geen druk gehad en konden onze eigen race rijden. Gelukkig hadden we ook nog een extra setje super-soft. Het is natuurlijk geweldig hier voor het tweede jaar zo te winnen. Vorig jaar waren we hier sterk en we hoopten, en wisten eigenlijk, dat we dat dit jaar weer zouden zijn. Dat kwam uit en dat is mooi.”

Ook werd gevraagd naar de uitvalbeurt van teamgenoot Ricciardo en de reactie van Verstappen daarop tijdens de race. “Als je teamgenoot uitvalt, vraag je natuurlijk altijd even aan het team wat er aan de hand is, we hebben toen ook besloten de motor naar beneden te draaien.”

Voor de resterende twee races, in Brazilië en Abu Dhabi schat Verstappen zijn kansen lager in. “Dit was absoluut onze beste kans. Hopelijk hebben we volgend jaar betere kansen”.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.