Max Verstappen zegt dat er ‘niks achter gezocht moet worden’ dat zijn begeleiders – vader Jos Verstappen en manager Raymond Vermeulen – er bij de vorige race in Canada niet bij waren.

Dat maakt de Nederlander duidelijk in gesprek met de pers in de aanloop naar de Grand Prix van Frankrijk. Behalve over het nieuws dat Red Bull per 2019 van Renault- naar Honda-motoren overstapt, gaat het namelijk ook dáár over: dat Verstappens ‘ommeland’ er in Canada niet bij was en de Nederlander, nog wel bijgestaan door trainer Jake, er een sterk weekend had. Iets dat Red Bull-teambaas Christian Horner tijdens het weekend een paar keer aanstipte, maar volgens Verstappen zelf geen big deal is.

Max en Jos Verstappen. Foto: Sutton Images.

“Het was natuurlijk een goed weekend en dan wordt het aangehaald, maar je moet er niks achter zoeken”, vertelt hij, om er met een knipoog aan toe te voegen: “Ik heb ook races gewonnen met meer mensen om me heen, hè?”

Op serieuzere toon noemt hij het ‘een normale stap’ nu hij twintig is, en er is van tevoren ook gepland wanneer wie er dit jaar bij is. Het is dus niet zo dat pas na Monaco en vlak voor Montréal werd besloten dat Verstappen alleen zou afreizen.

Dit weekend in Frankrijk heeft Verstappen zijn manager weer mee, maar het is sowieso niet zo dat hij de hele dag met Vermeulen en/of zijn vader bezig is als ze er zijn: “Dan nog heb ik niet zoveel contact met ze, omdat ik bezig ben. Overdag zie ik ze bijna niet en in de auto moet ik het natuurlijk toch zelf doen.”

“Ik zie ze als ze er zijn vooral ’s avonds in de auto en het hotel, maar ze hoeven ook m’n handje niet vast te houden. Ik heb denk ik genoeg races gedaan om het zelf te kunnen doen.” Om iedere coureur lopen verder mensen heen tijdens een raceweekend, haalt hij aan. “Soms ben je alleen, soms niet. Nu is Raymond er bij, dat is helemaal goed.”

Vermeulen vertelt op zijn beurt aan Motorsport dat er ‘geen speciale boodschap’ achter Verstappens weekend in zijn eentje in Canada stak. “We hadden samen met het team voor het seizoen al besloten Max een race alleen te laten doen en uitgemaakt voor Canada te gaan. Het was een try-out, er stak niks bijzonders achter. Het hoort bij Max’ ontwikkeling, hij heeft niet elke race meer iemand erbij nodig.”

“Ik ben er dit weekend bijvoorbeeld, Jos en ik zijn er allebei in Oostenrijk en in Silverstone is Max alleen”, vertelt Vermeulen die het geen big deal noemt dat de Red Bull-rijder meer races alleen zal doen. “Max is twintig. Oud genoeg om in z’n eentje naar het circuit te gaan, lijkt me.”

Verstappen, engineer Gianpiero Lambiase en Vermeulen (vlrn). Foto: Peter van Egmond.