Hoewel hij niet veel op het circuit van Spa-Francorchamps heeft gereden (drie races in de Formule 3 en één in de Formule 1), beschouwt Max Verstappen het nummer in de Ardennen als zijn thuisrace.

,,Het ligt op 50 kilometer van de plek waar ik ben geboren en opgegroeid. Er zullen veel fans zijn, daar kijk ik echt naar uit. De laatste races van ons zijn heel goed gegaan: we zijn Ferrari voorbijgestreefd en hopen ze ook hier voor te blijven. Nu proberen we het gat met Mercedes verder te verkleinen. Maar dat zal erg moeilijk worden,’’ zo stelde de tiener.

In de jacht op de overwinning heeft Verstappen zondag mogelijk een concurrent minder. Lewis Hamilton verklapte vanmiddag dat hij bij de Belgische GP een vrijwillige gridpenalty zal nemen als gevolg van een motorwissel. De Britse wereldkampioen zal twee nieuwe krachtbronnen in zijn bolide laten monteren (zijn zesde en zevende van het seizoen), waardoor hij in totaal twintig plaatsen straf krijgt. ,,De concurrentie is in vergelijking met voorgaande jaren een stuk dichterbij gekomen,’’ zei Hamilton, die zijn twee honden naar de Ardennen heeft meegenomen. ,,Ik ga uiteraard mijn best doen, maar het is niet meer zo eenvoudig door het hele veld te stormen om zo voor de overwinning te kunnen meedoen.’’