De dag voor de start van het weekend Bahrein sprak Max Verstappen met de Nederlandse pers. Over inhalen, vroegtijdige conclusies en de eerste meters in een Formule 1-wagen van Mick Schumacher.

Verstappen verschijnt voor de pers zonder het baardje dat hij had laten staan. “Dat had niets met Bottas te maken, ik kijk enkel naar mezelf,” verduidelijkt de Limburger. Over naar iets serieuzere vragen dan. Of hij verwacht dat Bahrein een leukere race wordt dan Australië bijvoorbeeld. “Vorig jaar zag je hier ook meer inhaalacties dan in Australië. En met de DRS die wat agressiever is nu, verwacht ik echt wel wat inhaalacties.”

Lees ook: Max Verstappen: ‘Complimenten voor team en voor Honda’

Die inhaalacties zijn volgens de Nederlander dit jaar iets makkelijker voor de Red Bull-wagen, die dankzij de Honda-motor een hogere topsnelheid haalt. “Als je naar mijn inhaalactie op Vettel in Australië kijkt… Misschien had ik die vorig jaar wat later moeten inremmen, met wat meer risico. Maar hoe meer topsnelheid je hebt, hoe makkelijker je kan aansluiten en hoe makkelijker dan de inhaalactie is.”

Voor de rest kunnen we uit de Grote Prijs van Australië nog niet te veel conclusies trekken volgens Verstappen. Die vindt trouwens dat er veel te vroeg conclusies over de krachtverhoudingen worden worden verbonden. “Zelfs na de wintertests al, maar je ziet wel dat dat niets uitmaakt. Het heeft toch geen zin, dus ik blijf er lekker rustig onder en we zien wel tijdens het seizoen hoe het loopt. Het ligt er ook aan hoe je auto en je motor ontwikkelt tijdens het jaar.”

Lees ook: Honda: ‘We zien nog een duidelijk gat naar Mercedes, maar de start was positief’

Dat Daniel Ricciardo naar Renault trok en vervangen werd door de minder ervaren Gasly, verandert volgens Verstappen niet veel aan de ontwikkeling van de wagen. “Ik denk dat ik altijd goede feedback heb gegeven. Daar zijn ze vorig jaar ook al vanuit gegaan.” De zoon van Jos komt ook nog even terug op het nieuws dat nog zo’n ‘zoon van’, Mick Schumacher, volgende week in de Ferrari mag testen. “Ik vind het mooi, het is zijn droom om de F1 te bereiken, dus dan helpt dit altijd.”

Waar Max vaak wordt bijgestaan door vader Jos, kan Schumacher junior niet rekenen op de steun van zijn vader. “Natuurlijk, het is lastig voor hem dat zijn vader er niet bij is. Dat is niet makkelijk voor hem geweest, en is het nog steeds niet. Het is natuurlijk veel media-aandacht, maar ik denk wel dat hij de juiste mensen om zich heen heeft om dat af te schermen,” besluit Verstappen.

Foto: Motorsport Images