Tijdens en na de race was Max Verstappen furieus over de tijdstraf die hij kreeg na zijn incident met Valtteri Bottas. Een dag later is hij gekalmeerd, maar zijn mening blijft onveranderd. ‘Ik ben het er nog steeds niet mee eens.’

Verstappen en Bottas hadden het zondag flink met elkaar aan de stok. Uiteindelijk kwam het tot een botsing en kreeg de Red Bull-coureur vijf seconden straf, waardoor hij terugzakte naar de vijfde positie. De meningen waren na afloop verdeeld of die straf nu terecht was of niet.

“Ik ben het er nog steeds niet mee eens. Ik heb het natuurlijk teruggezien”, aldus Verstappen in Peptalk. “Ik had misschien een paar millimeter meer ruimte kunnen geven, maar hij zat op de witte lijn. Daar kan je nog lang over doorgaan, het is nu eenmaal beslist.” Tijdens de race kwam Bottas hem in ieder geval niet meer voorbij. “Ik was aardig boos tijdens de wedstrijd dus dat was absoluut niet gelukt. Hij weet nu wel hoe de achterkant van mijn auto eruitziet.”

In een terugblik op het moment vertelt Verstappen: “Natuurlijk maak je het altijd zo krap mogelijk, want ik wil natuurlijk ook zo goed mogelijk die bocht insturen. Dan raken we elkaar. Achteraf is het makkelijk zeggen, had ik maar dit of dat, maar als jij met 330 of 340 daar aankomt, dan is dat natuurlijk wel wat anders beslissen dan op een camera terugkijken.”

Op de baan finishte de Nederlander als derde. Een resultaat boven verwachting, vertelt hij. “De hele race ging gewoon heel goed. We zaten in een positie die we niet verwacht hadden. Beter dan normaal, want we waren eigenlijk gewoon te langzaam ten opzichte van Mercedes en Ferrari. Gewoon een hele goede wedstrijd, de auto voelde heel goed aan.”

De eerstvolgende Grand Prix is over twee weken in Singapore: een circuit dat de Bulls normaal gesproken erg goed ligt. “De auto zal zeker weten goed zijn”, aldus Verstappen. “Ik hoop dat we kunnen compenseren… de motor is gewoon niet sterk genoeg. Hopelijk maken we in de kwalificatie een beetje kans.”