Na vier jaar met Red Bull te hebben gestreden om enkele dagzeges is Max Verstappen klaar voor de strijd om de titel. Dat is hij al een tijdje maar nu is zijn materiaal ook goed genoeg, denkt de Nederlander. “De basis is goed voor volgend jaar, ik heb er vertrouwen in dat we dan positief aan het jaar kunnen beginnen.”

De coureurs zijn voor de laatste race van het jaar neergestreken in Abu Dhabi en dat betekent dat het grote terug- en vooruitkijken kan beginnen. “Ja”, antwoordt Verstappen op de vraag of hij ‘dichter bij een kampioensauto is dan ooit’ met Red Bull.

Lees ook: Verstappen: ‘We mogen tevreden zijn over dit seizoen’

“Maar we moeten afwachten wat de rest van de winter doet en waar zij begin volgend seizoen mee komen.” Wat zijn verwachtingen voor volgend jaar betreft, is hij duidelijk: “Ik hoop dat we om de titel kunnen vechten.”

Foto: Motorsport Images

Langer door met Honda
Deze week kwam er het positieve nieuws uit Japan dat Honda zeker de komende twee seizoenen verbonden blijft aan Red Bull. Het eerste seizoen bracht de nieuwe samenwerking drie zeges. “Ik weet het niet”, zegt hij over de vraag of de samenwerking tussen Red Bull en Honda zijn verwachtingen heeft overtroffen. “Maar het is hoopgevend, we zien goede vooruitgang. Het gaat goed, maar we willen meer – altijd. We zullen nooit tevreden zijn.”

Verstappen strijdt dit weekend met Leclerc om de derde plek in de stand. “Als ik straks over twintig jaar terugkijk op mijn carrière dan denk ik niet dat ik veel over die derde plaats na zal denken. Maar als je derde kan worden dan staat dat toch altijd mooier dan een vierde of vijfde plaats.”

Lees ook: Mika Häkkinen onder indruk van Verstappens volwassenheid en dominantie

Voor het komende weekend ziet Verstappen Mercedes vooralsnog als het te kloppen team. “Maar veel hangt af van hoe je de setup op orde krijgt en het werk tijdens het weekend. Daarbij zitten de drie topteams”, zo doelt hij op Mercedes, Ferrari en zijn eigen Red Bull, “de laatste tijd dicht bij elkaar.”