*

Mika Häkkinen onder indruk van Verstappens volwassenheid en dominantie

Sjaak Willems

Sjaak Willems

22 november 2019 17:11

Mika Häkkinen onder indruk van Verstappens volwassenheid en dominantie
Motorsport Images

Tweevoudig wereldkampioen Mika Häkkinen sluit zich aan in de lange rij bewonderaars van Max Verstappen na diens zege in Brazilië. “Complete dominantie van een coureur die in topvorm is. Hij rijdt met zelfvertrouwen, ervaring en heeft een goede auto.”

Lees ook: Verstappen inspireert Ross Brawn met perfecte herstart: ‘Interessant concept voor toekomst’

“We zijn eraan gewend geraakt aan dat Red Bul snel is op langzamere, bochtige circuits waar aerodynamische downforce de doorslag geeft. De hoogte, de ijlere lucht van Interlagos gaf de Honda-motor nog eens een licht voordeel ten opzichte van de Ferrari’s en Mercedessen”, schrijft The Flying Finn in zijn column voor Unibet.

Foto: Peter van Egmond

“Verstappens poleposition kwam niet als een verrassing, maar de manier waarop hij de race controleerde, was geweldig om te zien. Zelfs toen hij werd ingehaald door Lewis Hamilton nadat hij werd opgehouden in de pits door Robert Kubica. We hebben even moeten wachten op gevechten tussen Verstappen en Hamilton maar je kon duidelijk zien dat Max dit nooit ging verliezen.”

“Later in de race, gaf de safety car Red Bull de kans om Verstappen te laten stoppen voor nieuwe softs. Hij gaf de leiding dus even weg, maar bij de herstart pakte hij deze meteen weer terug. De volwassenheid van deze coureur, nog steeds pas 22 jaar, is echt indrukwekkend.”

Lees ook: Rondje buitenlandse media: ‘Zeges Verstappen nooit zonder drama’ en ‘ramp compleet voor Ferrari’

Sjaak Willems

Sjaak Willems

Kwam via het voetbal en het 'grote mensennieuws' terecht bij FORMULE 1. Verbaast zich dagelijks over de racewereld en probeert dat zo goed mogelijk op te schrijven. Senna-aficionado, de Braziliaan leerde hem als jochie de sport waarderen maar ook de harde les van de dood.  Vergeef hem van tijd tot tijd zijn sarcasme, hij bedoelt het allemaal zo slecht niet.