De Grand Prix van Brazilië mag tot de ware klassiekers gerekend worden. Het gevecht tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton, de crash tussen de beide Ferrari-coureurs en een eerste podium voor Pierre Gasly en Carlos Sainz, deze race had alles. Genoeg om over te schrijven, wat de buitenlandse media dan ook doen en met name over de ‘superoverwinning’ van Verstappen en de ‘ramp’ bij Ferrari.

”Max Verstappen behaalt een superoverwinning in Brazilië”, zijn de lovende woorden van het Italiaanse La Gazzetta dello Sport, voordat ze naar de orde van de dag gaan. In de beginfase zien we volgens de sportkrant nog een ‘Leclerc-show’, maar dat verandert in ronde 66 compleet. ”De situatie bij Ferrari wordt steeds ingewikkelder. Leclerc haalt Vettel in en de Duitser probeert kort daarna de Monegask weer terug te pakken maar ze raken elkaar en daarmee eindigt hun race. De ramp is compleet”, zo concludeert La Gazzetta. Uiteindelijk werkt dit wel in het voordeel van de racewinnaar. ”Het is goed nieuws voor Verstappen, die daardoor de derde plaats pakt in het kampioenschap.”

”Verstappen wint een ware klassieker”, zo begint het Britse Sky Sports. ”Verstappen en Hamilton speelden de hoofdrol op Interlagos voordat de race in een complete chaos veranderde. Met Verstappen en Hamilton ver voorop met nog twintig ronden te gaan leek het opnieuw op een gevecht uit te draaien tussen de twee om de zege. Maar de uitvalbeurt van Bottas leidde tot een safetycarfase en een belangrijke beslissing van Mercedes en Red Bull. Verstappen maakte nog een pitstop, terwijl Hamilton dat niet deed.” Uiteindelijk komt het erop neer: ”Een zege van Verstappen is nooit zonder drama.”

Lees ook: Verstappens manager Vermeulen: ‘Als je wereldkampioen wil worden, moet dit het niveau zijn’

Meest getalenteerde coureur
Bij het Franse L’Équipe is men ook zeer onder de indruk van Verstappen. ”Max Verstappen bewijst dat hij een uitstekende coureur is, misschien zelfs de meest getalenteerde van dit moment. Een jaar na het verliezen van de zege dankzij contact met Esteban Ocon neemt hij wraak en laat hij zien dat hij zich op zijn gemak voelt op het Braziliaanse circuit. De Red Bull-coureur beleefde met zijn poleposition op zaterdag en overwinning op zondag, waar hij twee prachtige inhaalacties maakte op Hamilton, een perfect weekend.”

L’Équipe besteedt daarnaast uiteraard ook speciale aandacht aan de podiumplaats van Pierre Gasly. ”Nadat hij tijdens de zomerstop degradeerde naar Toro Rosso had hij zich waarschijnlijk niet voor kunnen stellen dat hij voor het einde van dit seizoen nog op het podium zou komen te staan. En toch… Natuurlijk, de Fransman profiteert van de omstandigheden die niet gunstiger konden zijn. Maar dat is ook het talent van een coureur, zeker voor een ‘klein’ team: er staan wanneer anderen fouten maken of geen geluk hebben.”

Lees ook: Gasly extatisch na eerste podium: ‘Dit vergeet ik nooit’

Foto: Motorsport Images