“Bam, we zijn er weer.” Zo voelt Max Verstappens derde overwinning van het seizoen voor zijn manager Raymond Vermeulen, die vol lof is over zijn pupil, Red Bull en Honda na de zege in Brazilië. ‘Als je Max de auto geeft, doet ie het’.

Na Duitsland en Oostenrijk is dit weer een race die Max in stijl wint, of niet?
“Ja, het was wel weer een Max-wedstrijdje, ja. Het ging op dit baantje het hele weekend al goed. Vorig jaar natuurlijk eigenlijk ook al. Als je Max de auto geeft en de tools, doet ie het.”

Revanche is misschien een groot woord, maar voelt het zo? Of als genoegdoening?
“Nee, maar het is wel even: ‘bam, we zijn er weer’. Gewoon een heel strak weekend met goede resultaten, met een super goede strategische teambeslissing en Honda: het paste allemaal. Dit is wat je moet hebben. Als je wereldkampioen wil worden, moet dit het niveau zijn. En dan moet je dit niet één wedstrijd hebben, dan moet je er iedere keer bij zitten.”

‘Bam, we zijn er weer’. Was dat gevoel een beetje weg?
“Het kwam natuurlijk een paar keer net niet gelukkig uit. Maar hier was het gewoon: een goede vrijdag, de vrije training zaterdag was goed, de kwalificatie spot-on… Het klopte hier weer. In andere wedstrijden eigenlijk ook, maar dan had je toch dat het er niet uit kwam. Hier kwam het gewoon heel goed uit.”

Lees ook: Verstappen domineert knotsgekke Braziliaanse Grand Prix

Die laatste stop, denk je dat dat ook het vertrouwen van het team in Max laat zien?
“Het was natuurlijk wel strategisch weer een masterpiece. Kijk, ze weten als ze Max op pad sturen en ie bijvoorbeeld een push lap moet doen: je hoeft het maar te zeggen en hij voert het uit.”

Max Verstappen haalt Lewis Hamilton in. Foto: Peter van Egmond.

Is dit een positief signaal vanuit het team en Honda naar jullie toe?
“Ik denk dat we daarvoor hier zijn met z’n allen. Dit is wat we willen. En als Max het pakket heeft, is dit het niveau van Max.”

Een beetje scorebordjournalistiek en we moeten natuurlijk nog een race, maar sluit je zo’n jaar zo ook lekkerder af?
“We hebben over twee weken natuurlijk nog Abu Dhabi en in de fabriek zijn ze sowieso altijd vol gas bezig. Max zit van de week ook weer in de simulator en ze zijn bezig met de ontwikkeling van de nieuwe auto – en zijdelings ook al voor 2021. Dus het is een doorlopend proces.”

Lees ook: Verstappen puur op vermogen langs Hamilton: ‘Dat was echt een supermooie actie’

Max Verstappen en manager Raymond Vermeulen. Foto: Red Bull.

Loopt er ook al een proces vanuit Red Bull richting jullie voor ’21? Is Marko al aan het bellen?
“Nee, nee, maar we hebben gewoon contact. Ik of Jos ben er altijd bij en we houden contact. Het team heeft de druk er vol op staan, het team wil volgend jaar gewoon meedoen om de winst en dat merk je aan alles. En dat is nu vooralsnog even het allerbelangrijkst. Volgend jaar is het uur van de waarheid.”

Jullie hebben telkens gezegd: volgend jaar moet het elke race goed zijn.
“Je ziet het: je moet gewoon heel constant je wedstrijden rijden en elke keer erbij zitten. Je kunt het niet door omstandigheden laten afweten.”