Max Verstappen en Alexander Albon hopen dit seizoen af te kunnen sluiten met een hoogtepunt in Abu Dhabi. Volgens Verstappen mag Red Bull-Honda ’tevreden’ zijn over het verloop van het seizoen en Albon hoopt dat het team het momentum kan vasthouden voor 2020.

”Na een geweldig weekend in Brazilië is het team in een goed humeur om nog een laatste poging te wagen in Abu Dhabi”, blikt Verstappen, de winnaar van de Braziliaanse Grand Prix, vooruit. ”We vertrekken van het vloeiende Interlagos naar het veel strakkere en bochtige Yas Marina, waar de auto compleet anders afgesteld moet worden om er het beste uit te halen. Dat is altijd een uitdaging in Abu Dhabi vanwege de overgang van dag naar nacht tussen de vrije trainingen. De tweede vrije training is het meest representatief voor de kwalificatie en de race en daarom ook het belangrijkst”, aldus Verstappen.

”We mogen tevreden zijn over hoe het seizoen, het eerste jaar met Honda, is verlopen. Hopelijk kunnen we dit seizoen met een hoogtepunt afsluiten voordat iedereen zich gaat richten op kerst en oud en nieuw”, aldus Verstappen.

In Abu Dhabi zal de Nederlander zijn derde plek in het kampioenschap verdedigen. Hij staat met zijn 260 punten slechts elf punten voor op Leclerc. Mocht Leclerc de race winnen, dan mag Verstappen niet lager eindigen dan de derde plaats om de derde plaats in het kampioenschap te behouden. Het gat naar Vettel is met dertig punten te veel voor de Duitser om nog te overbruggen.

Lees ook: Kosten doorslaggevend voor Formule 1-toekomst Honda

Momentum
Alexander Albon kijkt uit naar de race op het Yas Marina-circuit, waar hij duidelijk fan van is. ”Iedereen heeft er een eigen mening over, maar ik geniet ervan. De laatste sector is best wel goed, het is technisch. De bochten lijken erg op elkaar dus als je de eerste goed hebt, dan is de kans groot dat de rest ook goed gaat!”, aldus Albon.

”Dit weekend zal om twee verschillende redenen een andere sfeer hebben. Allereerst omdat dit de laatste race van het seizoen is en dus kijkt iedereen uit naar kerst en rust. Ten tweede omdat hier normaliter het kampioenschap beslist wordt in de Formule 2 en Formule 3, wat ik vóór de Formule 1 deed. We hebben ook nog een test om naar uit te kijken na het raceweekend, maar de focus ligt nu op het afsluiten van dit seizoen met een hoogtepunt zodat we het momentum kunnen vasthouden voor 2020”, aldus Albon.

Lees ook: Horner: ‘Relatie tussen Red Bull en Honda beter dan verwacht’

Foto: Motorsport Images