*

Verstappen rekent Hamilton ‘eikel’-opmerking niet aan

Daan de Geus

Daan de Geus

10 april 2018 09:42

Verstappen rekent Hamilton ‘eikel’-opmerking niet aan
Sutton Images

Max Verstappen neemt het Lewis Hamilton niet kwalijk dat hij hem na de race in Bahrein voor ‘eikel’ uitmaakte, nadat de twee elkaar raakten toen Verstappen Hamilton probeerde in te halen.

In ronde twee van de Grote Prijs van Bahrein dook Verstappen bij Hamilton binnendoor in bocht één, Hamilton zat daar nog aan de buitenkant en de twee maakten contact met elkaar. Verstappen liep een lekke band op en zijn auto raakte dusdanig beschadigd dat hij de strijd moest staken. Hamilton finishte uiteindelijk nog als derde, en had zo de gelegenheid direct na de race in de cool down room de beelden van het incident terug te zien. Hamiltons eerste reactie: “Wat een eikel.”

Hamilton en Verstappen in Japan, 2017.

Dat Hamilton die woorden bezigde, kan Verstappen wel begrijpen, vertelt hij in het programma Peptalk van Ziggo Sport. “Hij stapt net uit de auto, dan kunnen dat soort dingen voorkomen. Je zit dan nog vol adrenaline.” Spijt van de inhaalactie heeft Verstappen verder niet. “Ik zat er heel dicht op en het is gewoon een kans voor de inhaalactie, dus ik vond het gewoon goed kunnen.” Bovendien: “Onze auto is supergoed, dus dan ga ik er niet achteraan rijden.”

Volgens Verstappen had Red Bull in de race ook zeker goed mee kunnen vechten vooraan. Omdat ook teamgenoot Daniel Ricciardo uitviel, in ronde twee met een elektronisch probleem, kwam het daar echter niet van. Grote zorgen om de betrouwbaarheid, als gevolg van Ricciardo’s uitvallen, heeft Verstappen niet. “Het is niet ideaal, maar ik denk dat het over het algemeen wel redelijk oké is.” Hij reist daarom met goede hoop af naar China voor de race van dit weekend. “Hopelijk kunnen we goed vooraan starten, en hebben we daar weer een goede raceauto.”

Lees ook – Marko verdedigt inhaalmanoeuvre Verstappen, Hamilton niet: ‘Een domme en onnodige actie’

Gerelateerd