Force India’s Sergio Pérez denkt dat er nog maar weinig verschil zit tussen de Mercedes-, Ferrari- en Renault-motoren, maar dat ziet Max Verstappen toch anders.

Verstappen, die bij Red Bull met een tot TAG Heuer omgedoopte Renault rijdt, benadrukt dat er hard wordt gewerkt bij Renault: “Maar ik weet het zo net nog niet”, zegt hij over de claim van Pérez dat de Renault ‘min of meer’ op het niveau van de Mercedes- en Ferrari-motor zit.

Volgens Verstappen zal dit tijdens het aanstaande raceweekend in Sotsji ook duidelijk te zien zijn. “Op de rechte stukken komen we vermogen te kort”, legt hij uit, waarbij hij aanstipt dat vooral in de kwalificatie altijd opvalt dat Mercedes ‘er een tandje bij kan zetten’.

“In de race zie je dat wat minder, omdat je de motor niet de hele wedstrijd in zo’n stand voor extra vermogen kan laten draaien. Dat is ook waarom het verschil in de race minder lijkt, maar het is min of meer hetzelfde”, zegt Verstappen.

“Misschien moeten we allemaal eens van motor ruilen, dan praten ze wel anders”, grapt Verstappen, die daarbij erkent dat Red Bulls RB13-chassis ook nog niet zo goed is als gehoopt. “Qua downforce komen we ook nog te kort.”

“We kunnen het verschil hier in Sotsji dus niet goedmaken in de bochten”, verwacht de Nederlander, die aangeeft dat zowel bij Renault als Red Bull alle zeilen dus worden bijgezet om de achterstand goed te maken: “Want ik denk dat er nog een aardig verschil is.”