Max Verstappen is als tweede geëindigd in de Grand Prix van Singapore. De Nederlander verloor in de openingsronde een positie aan Sebastian Vettel, maar wist die na zijn pitstop terug te winnen. Zijn podiumpositie kwam in het vervolg van de race niet meer in gevaar.

Na een goede kwalificatie mag Verstappen de race vanaf de tweede positie beginnen. De Nederlander komt bij de start wat moeizaam van zijn plek en heeft Sebastian Vettel direct naast zich. Verstappen behoudt zijn positie, maar ziet Vettel later in de openingsronde – vanuit de slipstream – alsnog voorbij komen.

Na de safetycarfase probeert Verstappen zich terug te vechten. Hij zit kortstondig op de staart van de Duitser, maar komt hem niet voorbij en blijft op een ruime seconde steken. Na de pitstops van Vettel en Hamilton komt Verstappen in ronde zestien kortstondig aan de leiding te rijden. Twee ronden later stopt hij zelf. Verstappen heeft dan lang genoeg doorgereden op de hypersoft om de positie van Vettel terug te pakken. Hij rijdt op dat moment vierde, maar Räikkönen en Ricciardo moeten nog stoppen.

Verstappen komt na zijn pitstop net voor Vettel de baan op.

Hamilton rijdt vervolgens langzaam weg bij Verstappen, terwijl Vettel op een seconde of twee afstand blijft. In ronde 27 gaat Ricciardo als laatste van de top zes naar binnen. Verstappen is dan terug op plek twee, met vijf seconden achterstand op Hamilton. Hij heeft op dat moment nog een halve race voor de boeg en hoeft niet meer naar binnen.

Na veertig ronden komt Verstappen dichter bij Hamilton omdat de Mercedes-rijder met verkeer te maken heeft. Hamilton verliest veel tijd, terwijl Verstappen zich snel naar voren beent. Even zit Verstappen op de versnellingsbak van Hamilton, maar als de Brit vrij baan heeft stelt hij weer orde op zaken. In het twintigtal ronden dat daarna nog gereden wordt, veranderen de posities niet meer. Verstappen rijdt een eenzame slotfase en finisht als tweede.

Voor Verstappen is het na Frankrijk de tweede keer dit seizoen dat hij als tweede finisht. Die positie levert hem achttien punten op, waardoor Verstappen nu met 148 punten op de vijfde positie staat in het kampioenschap.