Max Verstappen rijdt ook in 2023 met het startnummer 1 op zijn Red Bull-bolide. Voor de tweevoudig wereldkampioen bestaat er ‘geen mooier nummer’ en hij wil deze zolang hij wereldkampioen is elke keer gebruiken: “Ik kan altijd nog terug naar startnummer 33.”

Verstappen kreeg als wereldkampioen van 2021 de keuze tussen zijn gebruikelijke startnummer, 33, en het startnummer dat alleen voor wereldkampioenen gereserveerd is: 1. De Nederlander koos voor 2022 voor het startnummer 1. Niet alleen omdat het – knipogend – ‘goed is voor de merchandise’, maar ook omdat hij besefte dat een Formule 1-coureur die kans niet altijd krijgt.

Nu hij dit jaar zijn tweede titel veroverde kreeg Verstappen opnieuw de vrijheid om startnummer 1 te gebruiken voor 2023. Dat is ook wat de Red Bull-coureur gaat doen. “Ik ga startnummer 1 weer gebruiken voor volgend seizoen”, geeft Verstappen aan. “Voor mij is startnummer 1 het mooiste nummer voor een coureur.”

Lees ook: Horner: ‘Niemand kan in zelfde materiaal prestaties Verstappen herhalen’

“Hoe vaak krijg je de kans om met startnummer 1 te rijden in je Formule 1-carrière? Dat weet je nooit”, vervolgt Verstappen. Hij zegt ‘altijd nog terug te kunnen gaan’ naar startnummer 33. “Als ik geen kampioen meer ben”, benadrukt hij. “Maar zolang ik wereldkampioen ben, zal ik altijd startnummer 1 gebruiken.”

Verstappen domineerde dit seizoen. Hij stond ‘slechts’ zeven keer op poleposition maar schreef wel vijftien van de 22 races op zijn naam. De 25-jarige Nederlander zette met zijn vijftien zeges in één seizoen een nieuw record, dat eerst nog op naam stond van Michael Schumacher en Sebastian Vettel (dertien zeges). Bovendien scoorde hij in totaal 454 punten, waarmee hij het record van Lewis Hamilton uit 2019 (413 punten) verbrak.

Foto: Red Bull Content Pool