*

Verstappen start als vierde en eindigt als vierde in chaotische race

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

22 juli 2018 16:52

Verstappen start als vierde en eindigt als vierde in chaotische race
Sutton Images

Max Verstappen is als vierde geëindigd in de Grand Prix van Duitsland. Zijn Red Bull was te langzaam om voor het podium te vechten, dus probeerde hij tactisch in te spelen op een regenbui. De gok mislukte.

Door een late safetycarfase had Verstappen aan de finish zeven seconden achterstand op nummer drie Kimi Räikkönen. Verstappen staat in het WK nu nog maar één punt achter teamgenoot Daniel Ricciardo, die op Hockenheim door een technisch probleem de finish niet haalde.

Bij de start deed Verstappen, die vertrok van de vierde plaats, zijn uiterste beste om plekken te winnen. De hele openingsronde zat hij vlak achter nummer drie Räikkönen, maar hij kwam de Ferrari niet voorbij. Daarna verloor Verstappen de aansluiting. Ook na alle reguliere pitstops – de Nederlander wisselde zelf in ronde dertig zijn ultrasofts voor softs – behield hij de vierde plek.

Dat veranderde toen het met nog ruim twintig ronden te gaan begon te regenen. Verstappen was één van de coureurs die de pits in ging voor intermediates. Hij zakte naar de vijfde plaats, maar gokte erop dat het door zou regenen. Dan zou hij door zijn regenbanden juist plekken kunnen winnen. De regen stopte echter grotendeels, zodat Verstappen twee ronden later weer slicks moest halen.

De vierde plek kreeg Verstappen uiteindelijk toch weer terug. Sebastian Vettel ging op nat asfalt in de fout en crashte van de baan. De race werd geneutraliseerd met een safety car. Verstappen kwam net als in de openingsronde vlak onder de staart van Räikkönen terecht. Opnieuw kon hij geen aanval plaatsen.

Resultaten GP Duitsland 2018 – Race

1Formule1
1:32:29.845
25
2Formule1
3Formule1
4Formule1
5Formule1
6Formule1
+ 28.871
8
7Formule1
8Formule1
10Formule1
11Formule1
12Formule1
14Formule1
16Formule1
17Formule1
+ 14 ronden
18Formule1
19Formule1
20Formule1
Ga naar alle GP Duitsland 2018 uitslagen