Max Verstappen heeft zich als zesde gekwalificeerd voor de Grand Prix van Abu Dhabi. Verstappen begint de race met een andere bandenstrategie dan de meeste van zijn concurrenten.

Verstappen blokkeerde in zijn laatste run in Q3 een wiel, waardoor hij van de baan schoot. Daardoor kon hij de rondetijd van 1:39,818 die hij eerder op het Yas Marina-circuit had neergezet niet meer verbeteren. De Red Bull-coureur moest een seconde toegeven op snelste man Lewis Hamilton. Teamgenoot Daniel Ricciardo was ruim twee tienden sneller.

Verstappen drong door tot het laatste deel van de kwalificatie met de vierde tijd in Q2. Hij reed die rondetijd op de superzachte Pirelli’s. Verstappen start de wedstrijd daardoor ook op die band, net als Ricciardo. Dat betekent dat Red Bull kiest voor een andere strategie dan de Mercedes en Ferrari. De coureurs van die teams vertrekken allemaal op ultrasofts.

Voorzorg
Red Bull stuurde Verstappen en Ricciardo aan het einde van het tweede kwalificatiedeel nog wel het circuit op met de ultrasofts, om er zeker van te zijn dat andere coureurs hun tijd op de ietwat langzamere supersofts niet zouden overtreffen. Die angst bleek ongegrond. Zonder een nieuwe tijd neer te zetten kwam het Red Bull-duo de pits weer in.

Eerder was Verstappen al eenvoudig door de eerste kwalificatiesessie gekomen met een vierde plek, een seconde langzamer dan Hamilton en zes tienden voorsprong op Daniel Ricciardo. Verstappen had daar slechts één snelle ronde voor nodig.