Max Verstappens eerste testdag met de nieuwe Red Bull, de RB13, is komende dinsdag. Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo trapt de testweek maandag af namens Red Bull.

Dat valt te lezen op Verstappen.nl. Verstappen en Ricciardo nemen allebei twee van de vier testdagen van de eerste testreeks voor hun rekening. Ze doen dat om-en-om, met Ricciardo op maandag en woensdag en Verstappen op dinsdag en donderdag.

In de planning voor de test op het Circuit de Barcelona-Catalunya staat verder dat donderdag 2 maart, als Verstappen dus rijdt, een zogenaamde ‘regentestdag’ is. Dit om de nieuwe regenbanden van Pirelli uit te proberen.

Dit is wel onder voorbehoud: regent het op één van de drie testdagen daarvoor genoeg om die testdag als nat te klasseren, dan wordt het circuit donderdag niet natgespoten voor de regentest.

Voor Verstappen wordt het de eerste keer dat hij als Red Bull-coureur de wintertests meemaakt, want in 2016 begon hij het seizoen bij opleidingsteam Toro Rosso en maakte hij na vier races promotie.

Giovinazzi
Sauber heeft ondertussen bevestigd dat Pascal Wehrlein, die niet aan de test mee kan doen vanwege een blessure, zoals verwacht wordt vervangen door Antonio Giovinazzi.

Giovinazzi, vorig jaar vice-kampioen in de GP2, is test- en reserverijder van Ferrari, Saubers motorleverancier. De Italiaan maakte recentelijk zijn eerste Formule 1-testkilometers voor de Scuderia.