Behoorlijk tevreden, dat is Red Bulls Max Verstappen na de eerste twee vrije trainingen in Melbourne, al moet hij ook erkennen dat er een ander team is waar ze waarschijnlijk meer dan tevreden zijn: “Mercedes lijkt wel heel snel te zijn.”

Het was ook Mercedes-coureur Lewis Hamilton die beide trainingen als snelste afsloot. In de eerste daarvan eindigde Verstappen als vierde, op net geen twee tienden van de Brit. In de tweede training klom de Red Bull-coureur een plekje op de tijdenlijst, maar was zijn achterstand een stuk groter: 0.800 seconde.

Lees ook: VT2: Mercedes blijft bovenaan, Verstappen op afstand op P3

Geen problemen, wel huiswerk
“Mercedes lijkt hier wel erg snel te zijn”, constateert Verstappen dan ook ten overstaan van de verzamelde pers, waaraan Verstappen dus vertelde verder best tevreden te zijn over zijn eigen dag. “We hebben veel gereden en de auto voelde prima aan, terwijl er qua motor geen problemen waren.”

“Wel hebben we nog wat huiswerk te doen”, vervolgt hij, een vergelijking trekkende met Mercedes, dat haar huiswerk blijkbaar ‘goed heeft gedaan’ sinds de wintertests. Daarin was het Duits-Engelse team immers niet zo indrukwekkend en was het juist Ferrari dat imponeerde.

Datzelfde Ferrari eindigde in de tweede training in Melbourne echter achter Red Bull. Verstappen neemt het voor kennisgeving aan, verbindt er nog geen conclusies aan. “Ik weet niet of we sneller zijn dan Ferrari. Dat zien we zaterdag wel. Dit was pas de eerste dag. Wij hebben nog werk te doen, maar dat geldt voor iedereen.”

Lees ook: Het is even wennen: Max Verstappen lijkt rustiger en geduldiger dan ooit