Max Verstappen blikt tevreden terug op zijn vrijdag in Barcelona. De Nederlander moet een groot deel van VT1 uitzitten door een olielek, tijdens de tweede trainingssessie kan Verstappen zijn programma wel zoals gepland afwerken. De Red Bull-coureur sluit VT2 af op de vijfde plaats.

Zoals alle teams heeft Red Bull updates meegebracht naar Barcelona. Eerste taak van de dag is dan ook kijken hoe de vernieuwde wagen reageert op het circuit. “Tijdens beide oefensessies probeerden we de auto te verbeteren en de updates te begrijpen. Dat is ons gelukt denk ik. Ik heb een goed gevoel over de upgrades, die duidelijk werken”, aldus Verstappen. 

Foto: Motorsport Images

Lees ook: VT2: Bottas blijft bovenaan in Barcelona, Verstappen vijfde

Door een olielek mist de Limburger een groot deel van de eerste oefensessie. “Tijdens VT1 hadden we een olielek, waardoor we de motor voor VT2 moesten vervangen.” Toch is Verstappen tevreden over zijn vrijdag. “De banden lijken behoorlijk goed te werken en de lange runs waren goed. We moeten nog een beetje snelheid vinden, maar we hebben de hele nacht om daaraan te werken.”

Ook teamgenoot Pierre Gasly, die achtste en zevende eindigt tijdens de vrijdagsessies, klinkt opgetogen over de wagen. “Het was een positieve dag. Ik denk dat we een stap vooruit hebben gezet en het gevoel met de auto is goed.”

Lees ook: Verstappen rekent niet op sprong naar voren met updates: ‘Het is een stap vooruit’