Na 110 rondjes hield Max Verstappen ermee op voor vandaag. Een race-afstand zat er weliswaar niet in, en ook was er de kwestie van een kapotte band, toch was de Nederlander erg content met zijn tweede testdag.

“Ik voel me goed”, zegt hij na afloop van de testsessie met zijn bekende grijns op zijn gezicht. Ondanks de vele ronden is er geen sprake van vermoeidheid op zijn gezicht. En ook vandaag hield de STR11 zich goed stand. “Ik ben dan ook tevreden met het verloop van de dag”, aldus Verstappen.

Het doel van deze tweede testdag was opnieuw: kilometers maken en data verzamelen. Opnieuw toonde de wagen zich betrouwbaar. Er was slechts wat oponthoud doordat vanmiddag een band kapot ging.

Lekke band

Verstappen: “We weten nog niet precies wat er aan de hand was met die band, dat zijn we nog steeds aan het onderzoeken. Maar het kan natuurlijk gebeuren dat er een keer een band stuk gaat. Ik voelde op een gegeven moment dat die lek was dus besloot ik naar binnen te gaan.”

De garagedeuren bleven eind van de middag gesloten. Niks verontrustends, vertrouwt Verstappen ons toe. “We zijn wat kleine dingetjes aan het checken en op een gegeven moment besloten we dat het een goede dag geweest was en dat we ons al beter op volgende week konden gaan richten.”

Het team had het plan om een race-afstand te rijden, maar dat zat er voor de Nederlander niet in. “Ik ben daar niet teleurgesteld over. Dat hebben we gisteren al gedaan en het voelt sowieso allemaal goed aan dus veel toegevoegde waarde had het anders voor mij niet gehad. Ik heb geen raceafstand nodig om te weten hoe de auto voelt. Dat weet ik nu ook al.”

2016-auto

Tijdens de tweede testweek zal Toro Rosso de nodige updates introduceren. Teamgenoot Carlos Sainz haalde de woede van het team op de hals door te verklaren dat Toro Rosso nu testte met de STR10 waar een paar nieuwe onderdelen opgezet waren. Verstappen: “Ik verbaasde me over zijn uitspraken, maar ik geloof dat het team vandaag recht heeft gezet dat we nu toch al echt met de 2016-auto rijden.”