*

Verstappen: ‘Hapering turbo kostte me tijd, maar blij met resultaat’

Eelco den Boer

Eelco den Boer

13 juli 2019 16:27

Verstappen: ‘Hapering turbo kostte me tijd, maar blij met resultaat’

Max Verstappen vertrekt morgen vanaf de tweede startrij bij de Grand Prix van Engeland. Ondanks een ietwat haperende turbo eindigde hij in de kwalificatie vlak achter de Mercedessen en Ferrari-coureur Charles Leclerc.

“Uiteindelijk ben ik heel tevreden met dit resultaat”, zegt Max Verstappen tegenover de camera van Ziggo Sport. “Het hele weekend tot aan de kwalificatie hadden we geen goede balans. Hoe we dat hebben omgedraaid, is heel positief.”

Toch denkt Verstappen dat er meer in had gezeten. “Ik had last van turbo lag”, verklaart hij. “Als ik op het gas ging, hield de motor een beetje in. Dat heeft zeker anderhalf tot twee tienden gekost. Als je dan naar de einduitslag kijkt, is dat balen.”

Verstappen eindigde immers op minder dan twee tienden van polesitter Bottas. Dat het gat naar Mercedes een stuk kleiner is geworden, is een mooie opsteker voor de Red Bull-coureur. “Absoluut, dat is goed. De auto voelde ook gewoon goed aan. Daar ben ik blij mee. De afstelling die we nu hadden in de kwalificatie, moet ook goed zijn voor de race.”