Max Verstappen zit na zijn overwinning in Maleisië en tweede plaats in Japan weer goed in zijn vel en hoopt het momentum vast te kunnen houden na de oversteek van Azië naar Noord-Amerika.

Zowel in Amerika als Mexico kwam Verstappen al eens dichtbij het podium. In 2015 stuurde hij zijn Toro Rosso naar de vierde plaats op een natte baan. “Het was een waterballet”, herinnert Verstappen zich. “Maar ik hou van rijden in de regen, dus heb er enorm van genoten. Zelfs toen het droger begon te worden, want dat maakte de slotfase nog wat interessanter.”

Verstappen had in 2014 al ervaring opgedaan op het Circuit of the Americas door de eerste vrije training te rijden. Ook toen moesten er na een regenbui voor aanvang van de sessie intermediates aan te pas komen. “Het is als het droog is al geen gemakkelijk circuit om te leren kennen, laat staan wanneer het nat is. Maar het was een plezierige kennismaking.”

“De baan in Austin is een combinatie van elementen van andre circuits, maar heeft ook unieke kenmerken”, vervolgt Verstappen. “De eerste bocht is bovendien heel leuk, omdat je heel laat kunt remmen omdat de baan steil omhoog gaat en de apex is volledig blind.”

Vol stadion
In Mexico kwam Verstappen vorig jaar als derde over de streep, maar moest hij zijn podiumplaats door een tijdstraf afstaan aan Sebastian Vettel, die hem later overigens ook weer moest inleveren. “Helaas pakte het ongunstig uit, maar het podium was heel dichtbij”, vertelt Verstappen. “Dit jaar ga ik er alles aan doen om er alsnog op te komen.”

De stadionsectie van het Autodromo Hermanos Rodriguez spreekt Verstappen aan. “Die setting is nergens mee te vergelijken. De fans zijn enorm gepassioneerd en laten zich luidkeels horen. Het is een snel circuit, maar fysiek niet heel zwaar.”