Nadat in Monza een zevende plaats het hoogst haalbare bleek voor Max Verstappen, richtte hij zijn vizier al direct op Singapore. Daar moet Red Bull het Mercedes, en de rest, wel lastig kunnen maken.

Na de Grand Prix van Italië sprak Verstappen al over P1, maar in Singapore houdt hij nog een slag om de arm. Of een overwinning inderdaad tot de mogelijkheden behoort, moet vanaf morgen blijken wanneer de actie in Singapore losbarst, maar Verstappen heeft er in ieder geval zin in.

“Ik hoop in ieder geval op een beter resultaat dan in Monza, maar dat moet wel lukken”, vertelt Verstappen. “Dit circuit ligt ons beduidend beter. Je bent altijd gemotiveerd en gaat altijd tot het uiterste, ook wanneer je zoals in Monza weet dat je geen rol van betekenis kunt spelen. Maar het is wel leuker om op een plek te komen waar je weet dat je kans maakt.”

Volgens Verstappen is het stratencircuit in Singapore nergens anders mee te vergelijken, maar qua snelheid hoopt hij dat Red Bull op eenzelfde niveau kan presteren als in Monaco. En dat het net zo’n leuke race voor hem wordt als vorig jaar in Singapore toen hij meer dan een ronde achterstand ongedaan maakte en zijn Toro Rosso naar de achtste plaats stuurde, voor teamgenoot Carlos Sainz.

“Alleen dan hopelijk zonder dat de motor afslaat bij de start”, zegt Verstappen met een glimlach. “Voor de rest was het namelijk een heel leuke race. Ik was superblij dat ik nog achtste werd. Maar hopelijk hoef ik nu geen inhaalrace te rijden en kan ik vooraan beginnen. Maar als het moet, kun je hier normaal inhalen, zolang je je maar goed positioneert en de bandenslijtage beperkt weet te houden.”