Max Verstappen reed in de eerste vrije training ondanks twee spins naar de tweede tijd, waarna hij ook de verregende tweede oefensessie als tweede afsloot. “We zijn competitief dit weekend”, stelt de Red Bull-coureur.

Dat gezegd hebbende, maakt Verstappen gelijk een belangrijk voorbehoud: “Ik denk namelijk dat Mercedes nog wel wat voor ligt. We hebben dus nog wel een beetje werk te doen, maar het was vandaag zeker niet slecht”, zegt hij over de vrijdag op de Hungaroring.

“We zijn competitief dit weekend, maar laten we maar afwachten hoe het zaterdag gaat”, vervolgt Verstappen, die denkt dat dat een ‘interessante dag’ kan worden.

Lees ook: VT2: Red Bulls bovenaan in verregende sessie, flink crash Albon

Interessant was de vrijdag ook al, want Verstappen en Red Bull hebben ‘veel geprobeerd’ qua setup, zegt hij. “Sommige dingen werkten, maar andere niet.”

Met sommige dingen was hij ook blijer dan andere. “In het begin van VT1 was ik happy met de auto, maar na wat aanpassingen niet meer zozeer. Toen verloor ik de achterkant ook”, doelt hij op zijn eerste van twee spins in die sessie. “Maar het is toch belangrijk dat we die dingen proberen”, haalt hij aan. “Want in VT2 was de balans goed.”

Lees ook: VT1: Hamilton bovenaan in wisselvallige sessie, Verstappen tweede, motorwissel voor Bottas